Державна інспекція навчальних закладів та студентські організації підписали тристоронній Меморандум про співпрацю

Державна інспекція навчальних закладів, Студентське антикорупційне агентство та Українська асоціація студентського самоврядування підписали тристоронній Меморандум про співпрацю.


Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив Микита Андрєєв, голова Студентського антикорупційного агентства. «Такий крок каже про те, що сьогодні ми дійшли до того, що дійсно треба розбудовувати громадсько-державне партнерство, і таке партнерство надасть змогу посилити довіру у системі вищої освіти, посилити діалог між органами державної влади», – вважає Микита Андрєєв. Студенти є дійсно надійними партнерами, здатні брати участь у заходах інспектування навчальних закладів тощо. Такі можливості передбачає Меморандум про співпрацю.

Метою підписання Меморандуму є сприяння прозорості та об’єктивності здійснення державного нагляду за діяльністю вищих навчальних закладів шляхом залучення громадських організацій до процедур оцінки і моніторингу якості вищої освіти.

«Студенти прекрасно можуть показати ту практику, яка існує в університетах. Спілкуючись з державними органами, ми можемо побачити, що вони, часом, відсторонені від тих реалій, які є у вищих навчальних закладах», – переконана Лідія Фесенко, президент Всеукраїнської молодіжної Громадської організації «Українська асоціація студентського самоврядування». Голова Державної інспекції навчальних закладів України, кандидат юридичних наук Руслан Гурак наголосив, що підвищення якості освіти в Україні є головною спільною метою. «Це не лише участь студентів у проведенні перевірок. […] Ми не тільки перевіряємо навчальний заклад, щоб виявити порушення і недоліки. Це дає можливість започаткувати ті традиції, які будуть сприяти розвитку інституційної спроможності навчального закладу до підвищення якості своїх освітніх послуг», – зауважив він. Також Руслан Гурак розповів, що вони започатковують серію навчальних семінарів для студентів з методології інспектування навчальних закладів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини