В Міносвіти створять робочу групу, що розробить освітню програму для підготовки бакалаврів зі спеціальності «Кібербезпека»

Підготовка фахівців зі спеціальності «Кібербезпека» має відбуватися в тісній співпраці академічного середовища університетів та компаній-роботодавців. На цьому наголосив перший заступник Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець сьогодні, 20 березня, під час наради ректорів ВНЗ, що здійснюють підготовку фахівців зі спеціальності 125 «Кібербезпека».


Він також підкреслив, що випускники за цією спеціальністю мають володіти англійською мовою та вміти застосовувати здобуті знання та навички у реальних умовах.

Під час наради, у якій взяли участь представники вишів, бізнес-спільноти, Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації, обговорили впровадження профільно-орієнтованої освітньої програми першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності «Кібербезпека».

Зокрема, голова підкомісії Науково-методичної комісії МОН зі спеціальності «Кібербезпека», директор Інституту комп'ютерних інформаційних технологій Національного авіаційного університету Олександр Юдін розповів про процедуру проходження проекту відповідного стандарту вищої освіти й узгодження його з профільними роботодавцями та державними структурами.

Проект модернізації освітньої програми для більшої практичності навчання та отримання міжнародного сертифікату презентував менеджер з розвитку бізнесу ТОВ «ІТ-Спеціаліст» Дмитро Петращук. Він звернув увагу представників ВНЗ на необхідність залучення роботодавців до створення навчальної програми, яка відповідатиме вимогам ринку праці, посадовим інструкціям та міжнародним стандартам у цій сфері.

За підсумками наради Володимир Ковтунець доручив створити робочу групу, що займатиметься розробкою типової освітньої програми для підготовки бакалаврів зі спеціальності «Кібербезпека» та координуватиме співпрацю всіх зацікавлених сторін. До складу групи увійдуть представники університетів, що здійснюють підготовку фахівців зі спеціальності «Кібербезпека», працівники Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації, а також інші стейкхолдери.


Поділіться з друзями:   

Останні новини