Україна може активніше готувати авіаторів і медиків для всього світу, - Роман Греба

Сьогодні, 28 березня, 2017 р., Заступник міністра освіти і науки України взяв Роман Греба взяв участь у презентації Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі України на 2017-2021 роки.


Його виступ стосувався експорту освітніх послуг, - зазначив заступник міністра.

"Важливим завданням, що постає перед українськими університетами, є відповідність європейським стандартам забезпечення навчального процесу. Збільшення кількості іноземних студентів, які їдуть на навчання до України сприятиме економічному розвитку нашої країні, крім того, українське суспільство ставатиме більш толерантним до іноземців, до сприйняття інших культур та мов. На сьогоднішній день вже навчається 65 000 іноземних студентів в Україні. Але може бути і набагато більше! Запорукою нашого успіху буде гарна медична, авіаційна та інженерна освіта, оновлення та модернізація законодавства про освіту та системи освіти в цілому", - наголосив він.

"Минулого року ми оновили Український державний центр міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України і сьогодні - це основна платформа залучення іноземних студентів в Україну. Ця стуктура успішно займається промоцією та інформуванням щодо можливостей навчання в Україні", - зазначив Роман Греба.

Він сподівається на підтримку та скоординованість дій Міністерства закордонних справ, Міністерства інформаційної політики та Міністерства економічного розвитку і торгівлі задля проведення спільної роботи з питань популяризації української освіти за кордоном.


Поділіться з друзями:   

Останні новини