У Національному університеті харчових технологій традиційно зібралися цукровики України та зарубіжжя

У НУХТ проходить масштабна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової галузі України».


29 березня у Національному університеті харчових технологій (НУХТ) зібралися представники наукових установ, підприємств та організацій з усіх куточків України, а також Німеччини, Данії, Польщі, Узбекистану, що так чи інакше мають стосунок до цукрової промисловості – чи то розробляють технології, чи то обладнання або матеріали, чи безпосередньо виробляють продукцію, адже впродовж двох десятиліть наприкінці березня НУХТ – Альма матер більшості з них – стає майданчиком для демонстрації здобутків і пропозицій, активних комунікацій, обміну досвідом, розвитку існуючих і налагодження нових партнерських зв’язків, пошуку шляхів розв’язання проблем і вирішення болючих питань, що назріли у галузі.

Розпочалося зібрання з виставки сучасних технологій, матеріалів та обладнання для цукрової промисловості, яку відкрив проректор нашого університету з наукової роботи, професор Олександр Шевченко. Познайомившись із кращим надбанням вітчизняних і закордонних підприємств, гості університету приступили до обговорення нагальних питань: підведення підсумків роботи бурякоцукрової галузі України за 2016 рік і визначення завдань на поточний рік; проблем забезпечення конкурентоспроможності підприємств цукрової промисловості; використання нових розробок та обладнання вітчизняного виробництва у цукровій галузі, як одного із ключових пунктів для підвищення конкурентоспроможності українського цукру; оперативного контролю якості на цукрових підприємствах; сучасних підходів у проектуванні систем автоматизації для цукрової промисловості; енергозбереження на цукрових заводах України тощо.

Відкрив роботу конференції професор Олександр Шевченко. Від імені ректорату й ректора, професора Анатолія Українця він щиро привітав учасників зібрання, побажав їм плідної роботи й познайомив із діяльністю навчального закладу, зокрема в царині підготовки фахівців для цукрової галузі (а це – понад 130 років!).

Огляд законодавчих змін і прогноз на найближче майбутнє присутнім представив директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз. Результатам сезону 2016 року цукрової галузі України присвятила свою доповідь начальник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило. Про інноваційні підходи та розвиток галузі у Польщі розповів директор фірми «Noton» Януш Яцек Кшиштоф. Багато уваги учасники конференції приділили енергозберігаючим технологіям та оптимізації обладнання й технологічних процесів. Зокрема, про це йшлося у виступах директора ТОВ «Ренерго» Дмитра Зозулі, головного технолога генерального представництва «BWS Technologie GmbH» у країнах СНД Ігоря Федіва, заступника генерального директора ТОВ «Теплоком» Михайла Ладановського, керівника проекту фірми «ENERDry A/S» (Данія) Олександра Бондаря, представника фірми «Hugo Vogelsand» (Німеччина) Сергія Сітнікова та ін.

Конференція працюватиме впродовж 29-30 березня. Протягом її роботи низку цікавих і актуальних доповідей презентуватимуть фахівці різних кафедр, а також Проблемної науково-дослідної лабораторії та Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій.


Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини