У Національному університеті харчових технологій відбулися заходи з нагоди Року Японії в Україні

2017 рік оголошений Роком Японії в Україні. Також цього року виповнюється 25 років встановленню дипломатичних відносин між нашими країнами.


З нагоди цієї дати уряд Японії проводить кампанію «2500 сакур», у рамках якої в різних містах України висадять сакури.

Студенти Національного університету харчових технологій (НУХТ) вирішили самостійно долучитися до цієї акції, й за ініціативи студентської ради університету придбати саджанець і висадити на території університету. Студентська ініціатива знайшла активну підтримку адміністрації, більше того, адміністративно-технічні служби НУХТ висловили бажання також долучитися до акції. Тож на благодійні внески працівників цих служб був придбаний ще один саджанець.

30 березня в університеті відбулася церемонія висадження дерев, на яку запросили аташе економічного відділу Посольства Японії в Україні Юрі Іто. У ході візиту до НУХТ вона зустрілася з ректором університету Анатолієм Українцем, проректорами Ларисою Арсеньєвою і Олександром Бессарабом, головою студентської ради університету Наталією Ярош.

Під час зустрічі йшлося про започаткування тісної співпраці між Національним університетом харчових технологій і вишами Японії, зокрема в царині спільних наукових досліджень і розвитку академічної мобільності.

Гостя дізналася про історію, структуру НУХТ, коло освітніх і наукових інтересів колективу навчального закладу, а також долучилася до висадження на території університету сакур.

У внутрішньому дворику зібралися проректори, директори навчально-наукових інститутів і декани факультетів, викладачі, співробітники університету і, звичайно ж, студенти.

Одне дерево тепер милує око на газоні біля корпусу «З», друге затишно розмістилося поряд із корпусом «Є». Посаджені сакури «Канзан» адаптовані до українського клімату, який більш суворий, ніж на батьківщині цих дерев, і мають прижитися.

Шановна гостя Юрі Іто подякувала колективові НУХТ за таку приємну для неї і японського народу ініціативу й наголосила, що сакура - символ Японії та японської культури, який японці шанують із давніх часів, й вона дуже рада, що тепер і в Національному університеті харчових технологій також отримали можливість милуватися чарівним цвітом цих дерев.


Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини