Лілія Гриневич обіцяє запровадити систему відстеження працевлаштування випускників, як у Польщі

Надання безвізу для громадян України, за який сьогодні проголосував Європейський парламент, сприятиме розвитку академічної співпраці європейських та українських університетів.


На цьому наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час виступу на ІІ Форумі ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Польщі,- передає прес-служба Міносвіти.

«Дуже добре, що попри важкі та сумні новини про обстріли, поранених та вбитих, з який починається кожен наш день уже кілька років, все ж лишаються дні, коли добрі новини переважають погані. Вчора на Уряді ми досягли маленької перемоги, проголосувавши за два надважливих для науки документи: утворення Нацради з питань розвитку науки і технологій, а також видовження терміну наукового стажування для наукових і науково-педагогічних працівників, аспірантів, ад’юнктів та докторантів. Сьогодні велика перемога – надання безвізу – дає нам реальні підстави сподіватися, що академічна співпраця європейських та українських університетів, наукових установ посилюватиметься та розвиватиметься», – зазначила Лілія Гриневич.

Також вона підкреслила, що Польща була і залишається одним із найбільших європейських партнерів України. Міністерство освіти і науки глибоко цінує всебічну підтримку польської сторони у час реформування української системи освіти.

«Разом з польською стороною ми маємо багато планів та спільних ініціатив на майбутнє. Зокрема, ми зацікавлені у польському досвіді створення системи відстеження працевлаштування випускників, яка є орієнтиром для нас у побудові схожого інструменту, а також налагодження ефективної роботи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти», – розповіла Міністр.

Заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час виступу теж подякувала польським колегам за те, що вони є і залишаються лобістами України у світі.

«Безвіз буде відкритий для українців у червні. І, як зазначила пані міністр, ми переконані, що відкритість світу сприятиме відкритості обміну і співпраці заради розвитку на благо всіх сторін. Хочу також додати, що нещодавно відбулася Нацрада Реформ при Президентові України, на якій було схвалено концепцію Нової української школи. Ця реформа несе в собі цінності, зокрема такі як інклюзивне навчання, які притаманні усьому цивілізованому світу і також роблять нас ближчими до Європи», – повідомила Ірина Геращенко.

Нагадуємо, що наразі спільно з Міністерством науки та вищої освіти Республіки Польща узгоджується проект Угоди про співробітництво в галузі вищої освіти, підписання якої відбудеться ближчим часом.


Поділіться з друзями:   

Останні новини