Іменні стипендії це пережиток "совка", - Єгор Стадний

Парламент удвічі підвищив розмір іменних стипендій. Їх отримують за перемоги в наукових і студентських творчих конкурсах. Постанову підтримали 239 народних депутатів.


Студенти технікумів, коледжів та училищ відтепер отримуватимуть 1800 грн. Для студентів університетів, консерваторій, академій та інститутів стипендія збільшиться до 2300 грн.

"Якщо звичайні стипендії отримують сотні тисяч студентів, то іменні - близько тисячі. Ці виплати стосуються дуже незначної кількості студентів. Їх потрібно скасувати. Чим погана єдина державна стипендія, що потрібно, щоб різні державні відомства мали свої нагороди? Іменні стипендії - елемент совка. Так було за часів Радянського Союзу. Тоді кожен орган мав свої винагороди і нагороди, щоб давати трудящим", - повідомив у інтерв'ю Gazeta.ua експерт із питань вищої освіти аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний.

Крім того, невідомий механізм, за яким обирають студентів-претендентів на отримання іменних стипендій. До цієї процедури варто внести більше прозорості, каже фахівець.


Поділіться з друзями:   

Останні новини