У ЗДМУ провели спортивне свято в рамках традиційної університетської спартакіади

Яскравим і феєричним, сповненим неймовірної енергетики і драйву видалося в університеті свято спорту і краси під назвою «Битва титанів».


У спортивній залі, де воно мало відбутися, глядачі займали місця заздалегідь, тут просто голці впасти було ніде. Іменинниками почувалися працівники кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини, фізичного виховання і здоров’я, які організовували захід і довго до нього готувалися.

«У рамках традиційної університетської спартакіади у нас навесні завжди відбуваються красиві спортивні видовища, наприклад, улюблений молоддю бал аеробіки, - зазначив перед початком свята професор кафедри Едуард Дорошенко. – Але час вносить корективи, молодь прагне різноманіття. Студентська рада, ректорат, профспілковий комітет зійшлися на думці, що маємо дещо видозмінити формат спортивного свята. Підготували його з розмаїттям як спортивних жартівливих конкурсів, так і яскравих виступів університетських талантів з аеробіки, гімнастики. Головна мета – додати колективу університету доброго настрою, позитиву, спонукати якомога більше і молодих, і старших до занять спортом, адже він дарує добре здоров’я і неймовірне задоволення».

Відкрив свято, привітавши його учасників і присутніх, ректор ЗДМУ професор Юрій Колесник. Він зазначив, що спортивний гарт, помножений на красу, молодість, здоров’я, є важливими складовими студентського життя. Усе це наповнює гармонією роки навчання, допомагає досягати головної мети – успішно опановувати обрану професію. Тому розвиток спорту є одним з важливих пріоритетів ректорату, профспілок, студентського самоврядування. На підтвердження цих слів Юрій Михайлович вручив Почесні грамоти працівникам кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини, фізичного виховання і здоров’я. Уся кафедра також отримає матеріальне заохочення. Грамотами нагороджено численних переможців різноманітних турнірів, конкурсів, спартакіад, всеукраїнських , обласних та міських змагань, де студенти медичного університету постійно завойовують перемоги. Керівництво університету завжди це заохочує, зокрема й матеріально.

З огляду на потужний розвиток спорту у ЗДМУ, постійне зміцнення його матеріальної бази та за внесок у розвиток олімпійського руху, президент Національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка нагородив Юрія Михайловича Колесника Подякою. Її вручив на святі голова Запорізького обласного відділення Національного Олімпійського комітету, голова обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Володимир Лобанов. Колектив університету нагороджено пам’ятним кубком «За відданість спорту».

Відзначила студентів за спортивні досягнення й Студентська рада університету.

Після урочистої церемонії настало довгоочікуване феєричне дійство. Присутні бурхливо вітали дві команди - студентів та викладачів, у кожній з них було по вісім учасників: п’ятеро чоловіків і три жінки. Їм належало взяти участь, на перший погляд, у жартівливих змаганнях, як от естафета, біг з м’ячами, надувними кульками, перетягування канату тощо. Насправді, такі випробування вимагали неабиякої вправності, спритності, сили та уміння.

По черзі перемагали то студенти, то викладачі, азарту і завзятості не бракувало нікому. Вболівальники палко аплодували усім, і студентам, і викладачам. Не можна було не захоплюватися, зокрема, їхнім капітаном – Едуард Юрійович Дорошенко жодним чином не відставав у перегонах від своїх юних друзів.

Кожне змагання чергувалося з номером танцювальної чи спортивної аеробіки, гімнастичними етюдами. Учасники представили феєричний костюмований показ грації, чарівної пластики, вишуканої фантазії. Їхні таланти щиро винагороджувалися ще й солодкими призами у вигляді смачних тортів.

У підсумку свої нагороди отримали й команди-учасниці: з першим місцем присутні вітали команду викладачів, друге з невеликим відривом дісталося студентській. Призи й подарунки переможцям вручали ректор ЗДМУ професор Юрій Колесник і проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, доцент Світлана Моргунцова. Безумовно, у змаганнях перемогла дружба, єднання, як це завжди буває в університеті. Винагородою усім став гарний настрій, емоційне піднесення


Останні новини