Дмитро Табачник підбадьорив олімпійців повідомленням про збільшення грошових винагород за медалі на Олімпіаді

1 серпня 2012 року Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник надіслав листа Президенту Національного олімпійського комітету України Сергію Бубці та Олімпійській збірній команді України.


У листі розповів про прийняття сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України постанови «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2010 р. № 91».

«Відповідно до постанови спортсменам України – чемпіонам, призерам Олімпійських ігор та тренерам збільшено грошові винагороди. Так, починаючи з Ігор ХХХ Олімпіади чемпіонам, призерам Олімпіади виплачуватимуть за здобуте I місце – 125 тис. доларів США, за II місце – 80 тис. доларів, за III місце – 55 тис. доларів США. Таку ж суму відповідно виплачуватимуть тренерам чи тренерському складу», - повідомив Дмитро Табачник.

Як зазначається в листі, збільшення грошових винагород ініційоване Національним олімпійським комітетом України та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту.

Окрім того, Міністр наголосив, що збільшення суми винагороди сприятиме відзначенню досягнень видатних спортсменів, спортивні здобутки яких впливатимуть на формування позитивного іміджу України та зростання її авторитету у світовому співтоваристві.

«Бажаю Вам, наші Олімпійці, здобувати якнайбільше медалей на Іграх ХХХ Олімпіади та прославляти Україну на міжнародній спортивній арені!», - звернувся до олімпійців Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.


Останні новини