Студенти і магістранти СумДУ стали віце-чемпіонами на Кубку світу з біатлону

Студенти і магістранти спеціальностей «Журналістика» та «Медіакомунікації» Сумського державного університету Юлія Джима, Віта і Валентина Семеренко  у складі жіночої збірної України здобули срібну медаль в естафетній гонці в Хохфільцені (Австрія) у рамках ІІ етапу Кубку світу з біатлону.


Гонка тривала у напруженій боротьбі. Лідери змінювалися фактично після кожної стрільби. Місця українок коливалися від третього до дев’ятого. У результаті до фінішу вони прийшли другими, виборовши заслужену «срібну» медаль  для України, повідомляє відділ інформаційно-рекламної діяльності університету.

Віта Семеренко провела свій етап успішно, передавши естафету сестрі із відривом від лідерів лише на 18 секунд. Валентина передала естафету дев’ятою з хвилинним відставанням. Однак після того, як на дистанцію вийшла Юлія Джима, яка дебютувала на Кубку світу, ситуація української збірної дала надію на призове місце. Вона не припустилася жодної помилки на своєму етапі й успішно передала естафету Олені Підгрушній.  Саме їй довелося змагатися із зірками біатлону з Франції, Німеччини та Росії. Українській спортсменці вдалося обійти суперниць і вивести Україну на другу сходинку переможного п’єдесталу.


Останні новини