Українські студенти вибороли три «золота» на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду

Успішно виступають українські стрибуни у воду на чемпіонаті Європи, який проходить у німецькому місті Росток.


Першими до скарбнички нашої збірної «золото» на десятиметровій вишці поклала команда у складі луганчанина Олександра Бондаря (Луганський національний університет імені Т. Г. Шевченка)  та киянки Юлії Прокопчук (Київський національний університет фізичного виховання і спорту України). Наша пара у підсумку набрала 413,2 бала, випередивши німців і росіян, повідомляє прес-служба МОН.

Потім чемпіонську естафету підтримав студент Миколаївського національного університету імені Сухомлинського Ілля Кваша, який виграв «золото» чемпіонату Європи зі стрибків у воду з метрового трампліну. Його результат – 467,75 бала. До речі, Ілля став п’ятиразовим чемпіоном континенту.

Третю золоту медаль для збірної України і другу для себе здобула Юлія Прокопчук  у змаганнях з десятиметрової вишки серед жінок – 373,30.

За словами майстра спорту міжнародного класу, багаторазового переможця чемпіонатів Радянського Союзу та України Вадима Чайкіна,  виступи наших стрибунів заслуговують на повагу. Адже здобуто не лише континентальні чемпіонські титули, а й продемонстровані стрибки найвищого рівня. Приміром, результати Іллі Кваші та Юлії Прокопчук – найкращі за всі роки проведення чемпіонатів Старого Світу. Це вселяє надію та сподівання, що нарешті європейські стрибуни у воду дадуть справжній бій нинішнім законодавцям мод – китайським спортсменам.


Останні новини