Чернігівська студентка Ірина Варвинець – бронзова призерка зимової Універсіади-2013

Студентка Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка Ірина Варвинець здобула бронзову медаль зимової Універсіади-2013 на дистанції 12,5 кілометра із загальним стартом.


Українська біатлоністка  з-поміж майже тридцяти учасниць з перших метрів увійшла до групи лідерів, які реально претендували на призові місця. Після першого вогневого рубежу (без жодного промаху) була третьою. Ірина Варвинець влучно  відстрілялась на другому та третьому вогневих рубежах Вдалим виявився і третій вогневий рубіж. На останньому вогневому рубежі чернігівська студентка заробляє штрафне коло, але проявляє силу волі до перемоги і практично вириває бронзову медаль у представниць Республіки Польща та Республіки Білорусь. Таким чином, Ірина Варвинець до срібної медалі додала ще й «бронзу».

На фініші бронзову та срібну призерку Універсіади-2013 Ірину Варвинець уже чекала українська делегація на чолі з  головою Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Євгеном Баженковим та президентом Спортивної студентської спілки України Василем Кременем. Зокрема, Євген Баженков подякував українській спортсменці за таку важливу для нашої команди бронзову медаль, побажав їй нових злетів на спортивний Олімп і передав палкі вітання з вдалим виступом від Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника.

Після цієї гонки з біатлону в скарбниці збірної України дев’ять медалей (3 золоті, 3 срібні та 3 бронзові) і восьме загальнокомандне місце.


Останні новини