Збірна команда НУХТ – переможець турніру Студентської Ліги ФК «Динамо» Київ»

24-го травня на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбулася неординарна, цікава подія – тут пройшли фінальні матчі чергового сезону Студентської Ліги ФК «Динамо» Київ», який проводиться щорічно серед студентських команд вищих навчальних закладів Києва.


У нинішньому турнірі брали участь 20 команд. Матчі проходили на спортивно-тренувальній базі ФК «Динамо» в Кончі-Заспі та на базі ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Груповий етап Студентської ліги стартував у жовтні 2013 року.

З легкої руки Сергія Реброва, Максима Коваля та Джермейна Ленса були сформовані чотири групи, з яких до стадії плей-оф вийшли по дві команди.

У чвертьфінальних матчах команда Національного медичного університету ім. Богомольця переграла команду Національного технічного університету України «КПІ», футболісти Київського національного університету ім. Вадима Гетьмана виграли у команди Національної академії внутрішніх справ, спортсмени Національного університету харчових технологій (НУХТ) перемогли футболістів Національного університету державної податкової служби України, а команда Київського університету ім. Б. Грінченка виграла у спортсменів Київського національного університету будівництва та архітектури.

У першому півфіналі команда Київського університету ім. Б. Грінченка переграла команду Київського національного університету ім. Вадима Гетьмана, а футболісти НУХТ виявилися сильнішими за спортсменів Національного медичного університету ім. Богомольця.

Зазначимо, що з усіх учасників фінальних матчів лише команда Національного медичного університету ім. Богомольця вже вдруге билася за бронзу турніру. Інші учасники вперше вийшли на газон стадіону «Динамо» ім. Лобановського.

За підтримки глядачів, яких було близько чотирьох тисяч (і серед них ректор НУХТ Сергій Іванов), команди показали блискучий футбол, сповнений драматизму, пристрастей та принципової боротьби.

Першими у матчі за третє місце на поле вийшли студенти Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана та Національного медичного університету імені А.Богомольця.

У завзятій та напруженій боротьбі з мінімальним рахунком 1:0 перемогли «медики». Доля третього місця вирішилася завдяки єдиному голу, забитому за лічені хвилини до фінального свистка, коли арбітр призначив пенальті.

Фінальний матч завершився з таким же рахунком, щоправда, тут усе вирішилося ще на початку першого тайму. Команда Національного університету харчових технологій виявилася сильнішою за колектив Київського університету імені Б. Грінченка. Автором єдиного м'яча, який забезпечив команді  НУХТ чемпіонство, став Олег Бондарчук. Радості переможців не було меж!

Церемонія нагородження відбулася в урочистій атмосфері. У ній узяли участь президент київського «Динамо» Ігор Суркіс, міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов, ветерани «Динамо» (Київ) Володимир Мунтян, Леонід Буряк, президент Фан-клубу «Динамо» Сергій Михайленко, а також голова Студентської профспілкової асоціації Олександр Яцунь.

Кілька гравців були відзначені індивідуальними нагородами.

Так, найкращим гравцем турніру став Олег Бондарчук (НУХТ), а найкращим воротарем – Олег Войтович (НМУ).

Також футболісти, які відзначилися особливо, отримали спеціальні призи від динамівських легенд Леоніда Буряка та Володимира Мунтяна.

Фото:


Останні новини