Чергові здобутки представників студентського спорту

Минулі вихідні виявилися багатими на різноманітні події в освітянському спорті. Вітчизняні учні та студенти успішно виступили на всеукраїнській та міжнародній аренах.


Так, дев’ятеро юнаків і дівчат у складі збірної України змагалися на чемпіонаті світу зі стрільби з лука серед студентів, що відбувся в польському місті Легніца. У змаганнях взяли участь понад 200 спортсменів із 32 країн світу. Найбільшого успіху добився студент Львівського державного університету внутрішніх справ Владислав Большаков, який виграв золоту медаль в особистій першості у стрільбі з блочного лука.

Переможну естафету лучників підтримали студенти-легкоатлети. Зокрема, наші студенти Богдан Бондаренко та Андрій Проценко оформили переможний дубль зі стрибків у висоту на етапі престижної «Діамантової ліги», що проходив у швейцарській Лозанні. Обидва атлети подолали 240 сантиметрів і місця розподіляли згідно з кількістю використаних на даній висоті спроб. Переміг Бондаренко, який перелетів планку з другого разу. Проценко зробив це з третього. Для Андрія 240 сантиметрів стали особистим рекордом. До цього найкращим результатом у його кар’єрі були 235 сантиметрів. Богдан після переможних 240 сантиметрів штурмував світовий рекорд, але 246 сантиметрів поки що встояли.

Порадували своїх симпатиків і юні байдарочники та каноїсти. У Ковелі Волинської області завершився відкритий чемпіонат України з веслування на байдарках і каное серед юнаків та дівчат 1998-2001 років народження.

У змаганнях взяли участь майже 1000 юних спортсменів, які представляли 26 команд. Відзначилася перша команда Львівської області, яка створена на базі Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву № 1, дитячо-юнацької спортивної школи № 3, СДЮШОР «Добротвір» та за участі окремих спортсменів фізкультурно-спортивного товариства «Колос» СДЮШОР «Веслярик». Збірна Львівщини посіла перше загальнокомандне місце.

Переможців і призерів, які представляли освітянський спорт, щиросердно привітав голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Мельник, який побажав юним спортсменам нових успішних стартів, успіхів у навчанні та повсякденному житті.


Останні новини