Українські студенти-спортсмени підкорили черговий Олімп

Вітчизняні студенти-спортсмени успішно виступають на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. На кількох престижних турнірах на їх честь звучав Державний Гімн та піднімався Прапор України.


Так, двома медалями (золота і бронзова) відзначилася студентка Миколаївського національного університету кораблебудування Ольга Харлан, яка спочатку  захистила титул чемпіонки світу з фехтування на шаблях. У фіналі світової першості, що відбулася в Казані (Російська Федерація), українка перемогла американську шаблістку Маріель Загуніс з рахунком 15:12. На шляху до золотої медалі Ольга Харлан у 1/32 фіналу перемогла Мамі Іто (Японія) – 15:9, в 1/16 – Джису Ен (Південна Корея) – 15:9, в 1/8 – Аззу Бесбес (Туніс) – 15:7. У чвертьфіналі українська шаблістка зломила опір росіянки Софії Вєлікої – 15:9. За вихід до фіналу Ольга Харлан вибила з турніру ще одну росіянку Катерину Дяченко – 15:7.

Потім Ольга Харлан до золотої медалі в особистій першості додала ще й бронзову в командних змаганнях з фехтування на шаблях. Вона разом з  Аліною Комащук, Оленою Вороніною та Ольгою Жовнір виборола «бронзу» у командному виступі. На шляху до півфіналу наші дівчата здобули перемоги над збірною Японії (45:20) та командою з Польщі (45:39). У півфіналі, де українки зустрілися з американками, долю путівки у наступний раунд вирішив лише один укол. Наші шаблістки поступилися з мінімальним рахунком 44:45. У матчі за третє місце українські спортсменки здобули перемогу над італійками – 45:42.

Ще одну бронзову медаль до скарбнички збірної України поклала  олімпійська чемпіонка з фехтування на шпагах, львівська аспірантка Яна Шемякіна. На шляху до бронзової нагороди вона почергово перемогла Алехандру Теран з Мексики (15:8), свою співвітчизницю Олену Кривицьку (14:13) та японку Аяку Шимоокаву (6:4). В 1/4 фіналу  Яна Шемякіна виграла  в Конг Ман-Вей з Гонконга  (9:8). У півфінальному поєдинку лише у додатковий час українка поступилася італійці Росселлі Фіамінго – 12:13, яка і стала переможницею першості.

Знову порадував своїх симпатиків харківський студент Богдан Бондаренко, який виграв черговий етап «Діамантової ліги» в Монако, встановивши рекорд змагань зі стрибків у висоту – 240 сантиметрів. Планку на цій висоті він подолав з першої спроби. Після цього він був надзвичайно близьким до встановлення рекорду Європи (243 сантиметри), але планка все ж не встояла. Завдяки перемозі в Монако Богдан Бондаренко зміцнив лідерство в «діамантових» перегонах. Тепер його перевага над катарцем Мутазом Есса Баршимом становить шість очок, над росіянином Іваном Уховим – вісім.

Тернопільська студентка Ганна Тітімець посіла друге місце на дистанції 400 метрів з бар’єрами на престижному легкоатлетичному змаганні класу IAAF «World Challenge» в Мадриді. Ганна Тітімець, яка минулого тижня виграла турнір в Льєжі, цього разу показала результат 55,49 секунди. Ще одна українська легкоатлетка Наталія Семенова стала переможницею з метання диска серед жінок. При цьому успіх їй гарантував перший же підхід, в якому українка відправила снаряд на 60 метрів 27 сантиметрів.

Голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Мельник привітав чемпіонів і призерів та їхніх тренерів з успішними виступами на міжнародній арені і побажав нових сходжень на спортивний Олімп.


Останні новини