Стартувала XXVII Всесвітня зимова Універсіада-2015

З 25 січня до 1 лютого у містах Штребске-Плесо та Осрблі (Словацька Республіка), а 4 – 14 лютого у Сьєрра-Неваді і Гранаді (Королівство Іспанія) пройдуть Всесвітні зимові студентські ігри – Універсіада-2015.


Під час Універсіади буде розіграно 69 комплектів медалей з 11 видів спорту: біатлону, лижних гонок, стрибків на лижах з трампліна, лижного двоборства, керлінгу, фігурного катання, сноуборду, лижного фрістайлу, шорт-треку, жіночого та чоловічого хокею, гірськолижного спорту, повідомляє прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

З 25 січня до 1 лютого у словацьких Штребско-Плесо та Осрблі пройде перша частина Універсіади-2015. Штребско-Плесо прийме турніри з: лижних гонок, змішаних командних спринтів класичним стилем, естафет змішаними стилями, мас-стартів вільним стилем, стрибків на лижах з трампліна, лижного двоборства, 10-кілометрового мас-старту + стрибків з трампліну; командної гонки Гундерсена.

В Осрблі відбудуться біатлонні гонки (індивідуальн і- 20-кілометрова чоловіча та 15-кілометрова жіноча з чотирма вогневими рубежами; чоловічий 10-кілометровий і жіночий 7,5-кілометровий спринти з двома вогневими рубежами; чоловіча 12,5-кілометрова і жіноча 10-кілометрова гонки переслідування з чотирма вогневими рубежами, чоловічий 15-кілометровий і жіночий 12,5-кілометровий гонки із загальним стартом з чотирма вогневими рубежами; мікс-естафета 2х6 км + 2х7,5 км з вісьмома вогневими рубежами).

Відповідно до програми Всесвітньої зимової Універсіади-2015 у Словаччині, 25 січня будуть розіграні перші комплекти медалей. За призові місця змагатимуться біатлоністи та біатлоністки в індивідуальних 20- кілометровій та 15-кілометровій гонках з чотирма вогневими рубежами відповідно; лижники та лижниці в спринтерських гонках вільним стилем.

26 січня відбудуться змішана командна лижна гонка класичним стилем, та  класична гонка Гундерсена (стрибок з трампліну HS 100 + 10-кілометрова лижна гонка) у двоборців.

27 січня у змаганнях з біатлону комплекти нагород розіграють чоловіки в 10-кілометровій і жінки в 7,5-кілометровій спринтерських гонках з двома вогневими рубежами, чоловіки і жінки в індивідуальних змаганнях зі стрибків на лижах з трампліна HS 100.

28 січня на старти вийдуть: біатлоністи та біатлоністки з 12,5-кілометровою і 10-кілометровою гонками переслідування з чотирма вогневими рубежами відповідно, лижники та лижниці з 10-кілометровою і 5-кілометровою гонками класичним стилем.

29 січня медалі розіграють: двоборці в 10-кілометровому мас-старті + стрибок з трампліну і «літаючі лижниці» в командних змаганнях.

30 січня будуть змагатися біатлоністи та біатлоністки в мікс-естафеті 2х6 км + 2х7,5 км з вісьмома вогневими рубежами; жінки та чоловіки у командних естафетах з лижних гонок: 3х5 км (1 учасниця – класичний стиль, 2 учасниці – вільний стиль) і 4х10 км (2 учасника – класичний стиль, 2 учасника – вільний стиль) відповідно; стрибуни і стрибунки на лижах з трампліна в змішаному командному заліку.

31 січня пройдуть: біатлонні чоловіча 15-кілометрова і жіноча 12,5-кілометрова гонки із загальним стартом з чотирма вогневими рубежами, лижний 15-кілометровий жіночий мас-старт вільним стилем, командні змагання двоборців (стрибки з трампліна HS 100 + 3х5 км лижні гонки).

1 лютого у заключних змаганнях словацької фази Універсіади за медалі посперечаються чоловіки: в 30-кілометровій лижній гонці із загальним стартом вільним стилем і у командних змаганнях турніру зі стрибків на лижах з трампліна.

Друга частина Універсіади пройде з 4 до 14 лютого в Іспанії, де спортсмени змагатимуться у турнірах з керлінгу, гірських лиж, фігурного катання, лижного фрістайлу, шорт-треку, сноубордингу та хокею.


Останні новини