Далівський пауерліфтер встановив новий рекорд України

Викладач кафедри фізичного виховання Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк)  Дмитро Семененко та випускник вишу Микола Бараннік стали переможцями Чемпіонату України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок.


На чемпіонат, що відбувся у Полтаві, з’їхалися найсильніші пауерліфтери з різних куточків країни. Змагання стали останнім відбірним етапом  формування збірної команди України для участі в чемпіонатах Європи та світу 2015 року. Майстер спорту міжнародного класу Микола Бараннік змагався за перемогу у ваговій категорії  до 74 кг. У вправі «Присідання» він підкорив вагу в 325,5 кг, у «Жимі лежачи» - 255,5 кг,  а в «Тязі» - 285 кг. Сумарна вага в 836 кг принесла далівцю перемогу у змаганнях.

Майстер  спорту міжнародного класу Дмитро Семененко виступав у ваговій категорії до 105 кг. За підкорену вагу у 1010 кг силача відзначили золотою медаллю чемпіонату. У вправі «Присіданні» Дмитро здолав вагу у 415 кг, встановивши тим самим новий рекорд України у свій ваговій категорії.

Зазначимо, що Дмитро Семененко неодноразово ставав рекордсменом-пауерліфтером. У 2011 році він встановив світовий рекорд серед юніорів у «Присіданні» та триборстві, здолавши відповідно вагу в 400 кг та 980 кг. У  2013 році спортсмен став рекордсменом Європи, присівши з вагою в 410,5 кг. Микола Бараннік здобув титул рекордсмена України минулого року, здолавши вагу в 325 кг у вправі «Присідання». Обидва далівські спортсмени є багаторазовими призерами та переможцями чемпіонатів України, Європи та світу.


Останні новини