У вишах формується небезпечна тенденція щодо відмови від занять з фізичного виховання

Голова комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, «ударівець» Артур Палатний звернувся до прем’єр-міністра з проханням вжити невідкладних заходів для недопущення руйнування системи фізичного виховання студентської молоді.


За словами народного депутата, в рамках імплементації нової редакції закону «Про вищу освіту», який набув чинності восени 2014 року, автономія вищих навчальних закладів передбачає можливість самостійного визначення навчальних дисциплін. У цій ситуації формується небезпечна тенденція щодо відмови ВНЗ від занять з фізичного виховання з метою економії коштів на утримання спортивних споруд, заробітної плати тощо.

«Проблема із організацією фізичного виховання і масового спорту серед студентської молоді ще більше загострилася після листа Міністерства освіти та науки від 13 березня 2015 року на адресу ректорів, в якому вказується, що заняття у спортивних секціях до навчальних планів не включаються і можуть бути організовані як факультативи, тобто у позанавчальний час за бажанням студентів. Іншими словами, тепер ця дисципліна може просто зникнути з навчального процесу ВНЗ», - наголосив Палатний.

Голова парламентського комітету зазначив, що сучасний стан здоров’я молоді викликає тривогу. «Загальна кількість студентів з відхиленнями у стані здоров’я коливається від 20 до 60%. Тому заняття з фізичної реабілітації  для молоді є обов’язковими, а висока рухова активність та фізичне виховання студентів сприятиме здоров’ю і збереженню генофонду української нації», - переконаний Артур Палатний.


Останні новини