У МОН України нагородили призерів та чемпіонів зимової Універсіади-2015

22 травня 2015 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося нагородження чемпіонів і призерів XXVII Всесвітньої зимової Універсіади-2015.


В урочистостях взяли участь Міністр освіти і науки України Сергій Квіт, президент Спортивної студентської спілки України Василь Кремень, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Мельник, перший віце-президент НОК України, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, відомі спортсмени, тренери, працівники Комітету з фізичного виховання та спорту МОН.

Сергій Квіт привітав спортсменів-переможців і зазначив: «Я сам в минулому був спортсменом, і мені зрозуміло, скільки наполегливої праці було вкладено для здобуття цієї перемоги».

Міністр також підкреслив важливість внеску Федерації біатлону України та подякував її президенту Володимиру Бринзаку, оскільки саме біатлоністи вибороли медалі на цьогорічній універсіаді. Українські спортсмени здобули п’ять медалей - 2 золоті, 1 срібна, 2 бронзові.

Сергій Квіт також подякував за велику увагу в підготовці студентів до Універсіади-2015, зокрема, керівникам вищих навчальних закладів, вихованці яких стали чемпіонами і призерами.

Президент Спортивної студентської спілки України Василь Кремень зазначив, що цьогорічна перемога української студентської збірної з біатлону є дуже важливою, тому що, окрім власних спортивних здобутків, наші студенти зробили свій внесок у прославленні України та ствердженні її авторитету на міжнародному рівні, популяризацію здорового способу життя і спорту, реалізацію фізичного розвитку людини, що є одними з основних європейських цінностей.

Від імені студентської збірної з біатлону до присутніх звернувся чемпіон XXVII Всесвітньої зимової Універсіади-2015, аспірант Львівського державного університету фізичної культури Віталій Кільчицький. Спортсмен зазначив, що для повноцінного розвитку молодої людини необхідно поєднувати науку та спорт, бо наші студенти-спортсмени власним прикладом доводять, що при цьому можливо досягати успіхів і відзнак за обома напрямками.

Старший тренер збірної студентської команди Євген Колупайковисловив подяку Міністерству освіти і науки за співпрацю з Міністерством молоді та спорту, а також всім керівникам вишів, які усіляко сприяли своїм студентам та заохочували їх до занять спортом.

Нагадаємо, XXVII Всесвітня зимова Універсіада-2015 тривала з 24 січня по 1 лютого в словацьких містах Штребске Плесо та Осрблі і з 4 по 14 лютого в іспанській Гранаді. Студенти з майже 50 країн світу розігрували медалі різного ґатунку з біатлону, лижних перегонів, стрибків з трампліна, лижного двоборства, хокею, фігурного катання, керлінгу, гірськолижного спорту, шорт-треку, фрістайлу і сноуборду.

Усі свої медалі українські студенти завоювали в одному виді спорту ‑ біатлоні. Чемпіонами стали студент Сумського державного університету Дмитро Русинов (індивідуальна гонка) і студент Львівського державного університету фізичної культури Віталій Кільчицький (мас-старт). У тій же дисципліні (мас-старт) Русинов завоював срібну нагороду, а бронзові медалі Україні здобули студентка Національного університету державної податкової служби України Яна Бондар (жіночий мас-старт) і команда в змішаній естафеті, де крім Бондар і Русинова змагалися студентка Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка Юлія Бригинець та студент Сумського державного педагогічного університету імені Макаренка Руслан Ткаленко.

Для підготовки та участі студентів-спортсменів у цих престижних змаганнях об’єднали зусилля Комітет з фізичного виховання та спорту МОН, Міністерство освіти і науки, Міністерство молоді та спорту, Спортивна студентська спілка та федерації України з видів спорту.


Останні новини