Українські студенти можуть привезти з Літньої Універсіади у Кореї Близькосхідний респіраторний синдром

Роз’яснення МОН щодо ситуації з XXVIII Всесвітньою Літньою Універсіадою, що відбудеться у Республіці Корея.


З 03 по 14 липня 2015 року на території Республіки Корея відбудеться XXVIII Всесвітня Літня Універсіада, в якій разом із 11 тисячами учасників з 170 країн світу братиме участь спортивна студентська делегація України у кількості майже 200 осіб.

В зв’язку з цим, Міністерство освіти і науки України дає роз’яснення щодо ситуації, яка склалася через випадки захворювання на Близькосхідний респіраторний синдром (МЕРС) на території Республіки Корея. Наразі зафіксовано 170 випадків захворювання на МЕРС у Республіці Корея.

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що разом з Міністерством закордонних справ України та Міністерством охорони здоров’я України постійно відслідковує ситуацію щодо МЕРС. Через Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерство освіти і науки України тісно співпрацює з медичною комісією Міжнародної Федерації Студентського спорту (ФІСУ), яка двічі на тиждень надсилає прес-релізи та медичні бюлетені щодо ситуації з захворюванням на МЕРС; з Міністерством охорони здоров’я та добробуту Республіки Корея - щодо рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я з профілактики  розповсюдження та захворювання на МЕРС, з Посольством України в Республіці Корея, зокрема з Консулом України в Республіці Корея п. Д. Камковим, який акредитований делегацією України на XXVIII Всесвітній Літній Універсіаді.

За інформацією медичної комісії Міжнародної Федерації Студентського спорту (ФІСУ), жодного випадку захворювання у місті Кванджу, де  проводитиметься Літня Універсіада (розташоване за 300 км від Сеулу), не було діагностовано, що дає надію на безпечне проведення студентського спортивного форуму.

Слід зазначити, що Всесвітня організація охорони здоров’я  16 червня 2015 року скликала дев’яту нараду Комітету з надзвичайних ситуацій. Комітет прийшов до висновку, що умови, необхідні для оголошення надзвичайної ситуації у сфері суспільної охорони здоров’я, котра має міжнародне значення, на даний момент відсутні.

За рекомендацією МОЗ України медики, що працюватимуть в делегації України, проведуть всебічний та ретельний інструктаж із спортсменами, тренерами, офіційними особами щодо профілактики захворювання.

Впевнені, що студенти-спортсмени повернуться здоровими та з нагородами Всесвітньої Літньої Універсіади.

 

Прес-служба Міністерства освіти і науки України


Останні новини