На Всесвітній літній Універсіаді-2015 українські студенти здобули 17 медалей

В Республіці Корея тривають змагання 28-ї Всесвітньої літньої Універсіади-2015, де змагаються 137 українських студентів з 15 видів спорту.


Триває четвертий день змагань XXVIII Всесвітньої літньої Універсіади в Кванджу (Республіка Корея), а скарбничка студентської команди України поповнилася чотирма нагородами.Загальний медальний залік України – 4 золоті, 9 срібних 4 бронзові, передає прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Академічне веслування. 7 липня 2015 року, на Олімпійському каналі завершилися змагання з академічного веслування. Сьогодні розігрувалися вісім комплектів медалей. Українські веслувальники змагалися в чотирьох видах і в усіх заїздах фінішували другими. «Срібло» в змаганнях з академічного веслування дісталося жіночій двійці у складі Євгенії Німченко і Дарини Верхогляд. Гімнасти Ігор Радивілов і Олег Верняєв завоювали, відповідно «срібло» і «бронзу» у вправі на кільцях, при цьому Верняєв став срібним призером і у вільних вправах. В активі студентської команди України вже 10 нагород (3 золоті, 4 срібні і 3 бронзові) і 8-е місце в загальнокомандному заліку. Лідирують господарі змагань - корейці, які завоювали 29 медалей (11 золотих, 9 срібних і 9 бронзових).

Спортивна гімнастика. На шляху до фіналу українські фехтувальники-шаблісти перемогли збірну Китаю ‑ 45:20 та Японію – 45:36. У півфіналі українці завдали поразки команді Кореї – 45:40. Але, у фінальному поєдинку поступилися французам – 42:45.

Футбол. 7 липня 2015 року студентська збірна України (підопічні Володимира Лозинського) з футболу у заключному матчі групового турніру на Універсіаді-2015 зіграли проти футболістів Франції з рахунком – 1:1. В іншому матчі нашої групи південноафриканці перемогли команду Мексики з рахунком 3:1 і разом з французами продовжать боротьбу за чемпіонський титул Універсіади-2015. Натомість наша команда зіграє у «втішному» фіналі.


Останні новини