Чемпіоном світу з пауерліфтингу став викладач СНУ ім. В. Даля Дмитро Семененко

Викладач кафедри здоров'я людини та фізичного виховання Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м Сєвєродонецьк), майстер спорту України міжнародного класу Дмитро Семененко виборов «золоту» медаль та встановив новий світовий рекорд на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, що відбувся у м. Хамм (Люксембург).


Більш ніж 200 спортсменів з 32 країн світу зібралися для того, щоб вирішити долю нагород світової першості. Незважаючи на додатковий підхід, який надали норвежському супернику, Дмитро Семененко переміг у своїй ваговій категорії до 105 кг із сумою триборства 1035,5 кг. При цьому нове рекордне досягнення  у присіданні зі штангою завдяки далівцю відтепер дорівнює 415,5 кг. До речі, минулий світовий рекорд з присідання теж належав Дмитру і становив 415 кг. У тязі штанги далівець здобув 345 кг, а у жимі штанги лежачи підняв 275 кг, повідомляє прес-служба університету.

Відзначимо, що це перший Чемпіонат світу з пауерліфтингу серед дорослих, в якому бере участь Дмитро Семененко. І він на ньому зразу стає чемпіоном світу.  Звісно, що з початку своєї кар’єри у 2003 році спортсмен вже не раз ставав переможцем різних змагань з пауерліфтингу. Двічі він був найсильнішим спортсменом світу серед юнаків, і тричі з Чемпіонатів Європи привозив золоті медалі. А з 2011-го року далівський силач почав встановлювати рекорди Європи та світу з пауерліфтингу. До слова, Дмитро вже чотири рази встановлював рекорди світу з присідання. Рекордсменом Європи в сумі триборства він ставав два рази. А тепер серед його досягнень і перемога на Чемпіонаті світу серед дорослих.

Як відзначив тренер Сергій Галій, з яким Дмитро займається вже майже 10 років, це була довогоочікована перемога. У всіх своїх рухах спортсмен показав вищий клас. І все це завдяки не тільки тренуванням, а й підтримці рідного університету, через який він пройшов спочатку як студент, а тепер сам став його викладачем.

У складі збірної команди України виступав також випускник СНУ ім. В. Даля майстер спорту України міжнародного класу Микола Бараннік. Він завоював "бронзу" в категорії до 74 кг з сумою триборства 832,5 кг. Завдяки такому вдалому виступу наших спортсменів збірна команда України посіла перше місце в командному заліку, випередивши при цьому збірні Росії та Америки.


Останні новини