Уряд Словаччини підготував стипендіальні програми для українців

Відповідно до Програми співпраці між МОН і Міністерством освіти Словацької Республіки, Уряд Словаччини надасть українцям стипендії на 2022/2023 навчальний рік.


Перелік квот:

  • 15 стипендій на навчання за освітнім рівнем бакалавр або магістр (термін навчання від 1 до 10 місяців);
  • 6 стипендій для студентів 5 курсу Ужгородського національного університету кафедри словацької філології (до 5 місяців);
  • 15 стипендій для аспірантів (навчання або виконання науково-дослідних робіт) і викладачів ЗВО (викладання лекцій або виконання науково-дослідницьких робіт) терміном від 1 до 10 місяців;
  • 10 стипендій на навчання у літній школі з вивчення словацької мови та культури у серпні 2022 року.

Детальна інформація та перелік необхідних документів на сайті Міністерства освіти, науки досліджень та спорту Словацької Республіки за посиланням.

Для участі в конкурсі кандидатам необхідно надіслати документи на електронну адресу scholarshipsmon@gmail.com та на поштову адресу Міністерства освіти і науки України (пр.Перемоги, 10, м. Київ, 01135, зазначивши в темі листа/на конверті «Стипендії на навчання в Словацькій Республіці 2022»). МОН прийматиме заявки до 9 травня 2022 року.

Варто зауважити, що Словацька Республіка – одна з перших країн, яка підтримала Україну, а саме: припинила всі освітньо-наукові проєкти з рф і рб та збільшила кількість стипендійних можливостей для українських студентів та викладачів.

Крім цього, Вишеградський фонд підтримує пропозицію Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета щодо створення мережі Українських освітніх хабів, зокрема розглядає можливість створення такого хабу у Словаччині.


Поділіться з друзями:   

Останні новини