Молоді вчені та студенти Далівського університету отримали на міжнародному конкурсі інновацій і розробок 8 золотих медалей та 11 срібних

На VІ Міжнародному конкурсі молодіжних інновацій і розробок «Новий час» студенти та аспіранти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля отримали 8 золотих і 11 срібних медалі за свої розробки у різних галузях науки.


Виставка-ярмарка молодіжних інновацій і розробок проходила в рамках VII Міжнародного Салону винаходів і нових технологій «Новий час». У цьому році на конкурс подавалися роботи під гаслом: «Енергозбереження та енергоефективність в міському господарстві». Університет представив наукові розробки, на які були отримані патенти в 2010-2011 роках за участю студентів та аспірантів віком до 25 років.

Активна робота в інноваційно-винахідницької діяльності принесла факультетам, чиї студенти і аспіранти брали участь у конкурсі, 8 золотих і 11 срібних медалей. Факультет систем рейкових комунікацій заробив одну золоту та 3 срібні медалі. Кращим був визнаний спосіб Катерини Кравченко з переробки старих автомобільних шин і відпрацьованого масла з метою отримання вуглеводневого палива. Така технологія добування альтернативного палива є економічно зручною, тому що ці матеріали мають низьку закупівельну ціну, і в той же час екологічно ефективною завдяки невикористанню в процесі переробки хімічних компонентів.

Факультет прикладної механіки і матеріалознавства отримав на конкурсі 2 золотих і 3 срібних медалі. Кращим був визнаний пристрій Володимира Гарницького для визначення часу проникнення агресивних рідин крізь спеціальні матеріали. Дана корисна модель може бути використана в легкій промисловості, наприклад, для просочення захисного одягу. А використання газогенератора Алли Добриднєвої, що також отримала золоту медаль, дозволить зменшити витрати на технологічний процес термічної обробки в чотири рази.

Факультет комп'ютерних наук і технологій заробив по золотій і срібній медалі. Антон Зубов запропонував на конкурс аеродинамічну установку для моделювання процесу вітрової ерозії ґрунтів і гірських порід. Можливість з її допомогою досліджувати важкодоступні об'єкти, наприклад, високі схили териконів, журі гідно оцінило «золотом».

Факультет транспортних систем і логістики поповнився не тільки золотою і срібною медалями, а й Кубком кращому винахіднику - Валерію Пихті за розробку ефективного за всіма показниками теплового акумулятора.

Технологічний інститут СНУ ім. В. Даля (м. Сєвєродонецьк) був відзначений на конкурсі двома золотими медалями і одним сріблом, а факультет природничих наук - срібною медаллю.

Далівський університет визнали на міжнародному Салоні «Новий час» кращим в інноваційних розробках «За вагомий внесок у науку та підтримку винахідницької діяльності».


Поділіться з друзями:   

Останні новини