У МОНмолодьспорту прокоментували ситуацію із спеціальними стипендіями

У зв’язку з тим, що в засобах масової інформації розгорнулася широка дискусія стосовно розмірів стипендії учасникам та призерам міжнародних та всеукраїнських олімпіад серед школярів МОНмолодьспорту повідомляє про таке.  


Хочемо поінформувати журналістів про те, що Міністерством  освіти і науки, молоді та спорту розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України про значне збільшення розмірів стипендій переможцям та учасникам міжнародних та всеукраїнських  інтелектуальних змагань серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Збільшення стипендії з 1 жовтня 2012 року стосуватиметься значної кількості учнів, які досягли високих результатів у конкурсах та олімпіадах, оскільки проект постанови передбачає перегляд розмірів стипендій за перемогу та участь в інтелектуальних змаганнях різного рівня та категорій.

Зокрема, розмір стипендії Президента України учасникам і призерам міжнародних учнівських олімпіад з базових навчальних предметів становитиме: для   учасників – 1100 гривень на місяць (зараз – 600 грн. на місяць); для   призерів – 1200 гривень на місяць (зараз – 700 грн. на місяць).

Розмір стипендії імені Тараса Шевченка учням середніх загальноосвітніх навчальних закладів становитиме 1200 гривень на місяць, розміри стипендій Президента України для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, а також стипендії Кабінету Міністрів України переможцям Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури – 1100 гривень на місяць.

Зараз проект постанови Уряду відповідно до вимог законодавства знаходиться на погодженні у Міністерстві фінансів та Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

Окрім того, хочемо роз’яснити питання щодо визначення кількості переможців IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад 2011/2012 навчального року.

Згідно з Положенням про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 22 вересня 2011 року № 1099, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2011 року за № 1318/20056, кількість переможців становила 30%, чим і керувались при визначенні призерів.

Але, оскільки були внесені зміни до зазначеного Положення (наказ МОНмолодьспорту від 23.03.2012 № 360 «Про затвердження Змін до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності», зареєстрований у Міністерстві юстиції 13 квітня 2012 року № 568/20881), кількість переможців збільшилась з 30% до 50% та остаточно затверджена наказом МОНмолодьспорту від 25.05.2012 № 628 «Про результати Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів 2011/2012 навчального року».


Поділіться з друзями:   

Останні новини