Микола Пашкевич: Студентська молодь - авангард розвитку енергоефективної України

2 жовтня в рамках Всеукраїнського тижня енергоефективності в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулася конференція-практикум «Енергоефективний університет».


«На сьогодні рівень енергоефективності України майже втричі нижчий від європейського, при тому, що потенціал маємо надзвичайно великий. На нашу думку, дуже важливо донести цю інформацію до студентської молоді, адже вони – авангард суспільства, завжди відкритий для сприйняття нового», - заявив на відкритті заходу Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Микола Пашкевич. За його словами, молодь, яка усвідомить необхідність раціонального використання ресурсів у майбутньому здатна змінити культуру енергоспоживання в суспільстві на краще.

В конференції взяли участь представники НТУУ КПІ, Київського університету ім. Бориса Грінченка, Національного університету харчових технологій, Університету «Україна» та інших навчальних закладів. Кожен вуз презентував власні здобутки в напрямку впровадження енергоефективних технологій, розповідали про залучення до проблем енергозбереження студентської молоді, обговорювали технічні моменти впровадження технологій.

Окрім цього, Голова Держенергоефективності Микола Пашкевич розповів присутнім, що конференція-практикум «Енергоефективний університет» відкрила Всеукраїнський тиждень енергоефективності, в рамках якого Агентством заплановано провести:

Всеукраїнський конкурс серед ЗМІ та інтернет-видань «Енергоефективність. Простою мовою»;

Всеукраїнський конкурс «Діти за чисту енергію»;

Конкурс на кращу агітку в сфері енергозбереження «Плакатом по витратах»;

Міжнародний форум «Угода мерів – шлях до сталого розвитку на місцевому та національному рівнях».

«Тематичні заходи проходитимуть в усіх регіонах України. І ми сподіваємось, що кожен з них стане ще одним кроком на шляху наближення нашої держави до європейського рівня енергоспоживання», - зауважив Микола Пашкевич.


Поділіться з друзями:   

Останні новини