Ректор ЛНУ ім.І.Франка Іван Вакарчук зустрівся зі своїми студентами

Іван Олександрович привітав усю студентську спільноту Львівського національного університету імені Івана Франка з Міжнародним днем студента та побажав, «аби університетське життя бурлило кожен день, а студентські роки у Львівському університеті були найкращими та найцікавішими».


У своєму вступному слові Ректор склав слова щирої подяки студентам за те, що вони «поєднали свою долю саме зі Львівським університетом, де дають добру освіту та фундаментальні знання. Уже понад 350 років він продовжує життя як один із найкращих університетів нашої держави».

Іван Вакарчук також подякував молодим людям за сумлінне навчання й активну участь у культурному та мистецькому житті Університету, за гідне представлення ЛНУ ім. Івана Франка в Україні та світі, здобуваючи перемоги та призові місця на всеукраїнських і міжнародних олімпіадах та конкурсах, демонструючи свій високий рівень знань і фаховості та небайдуже ставлення до майбутнього Університету й України, повідомляє прес-служба університету.

«Лише за минулий навчальний рік студенти Університету вибороли 49 нагород у конкурсах та олімпіадах міжнародного та всеукраїнського рівнів. Студент уже четвертого курсу хімічного факультету Андрій Нещадін виборов золоту медаль на V Міжнародній студентській олімпіаді з хімії, яка проходила в Ісламській Республіці Іран. А на ХІХ Міжнародній студентській математичній олімпіаді, що проходила у Болгарії, магістр механіко-математичного факультету Остап Червак зайняв третє місце», – наголосив Ректор. У виступі Івана Олександровича йшлося й про значні досягнення наших студентів-спортсменів на міжнародній і світовій арені. «Я пишаюся тим, що студенти Львівського університету є активними в громадському житті рідного міста й України», – додав Іван Вакарчук і подякував активним членам студентського уряду, студентської профспілки й інших громадських організацій, які працюють в Університеті.

У ході заходи відбулося нагородження грамотами Ректора Університету студентів за І і ІІ місце в університетському етапі конкурсу «Кращий студент України»  та вручення грошових премій.

Окрім урочистостей з нагоди Міжнародного дня студента, під час зустрічі йшлося про студентські будні. Зокрема, учасники заходу зосередили увагу на проблемних питаннях кредитно-модульної системи, уніфікованості критеріїв оцінювання знань, написання ректорських контрольних робіт.

Ректор Університету звернувся до студенів з проханням «відповідально поставитися до іспитів і гідно їх скласти», наголосивши на тому, що «кожен студент нашого Університету має уникати різних ганебних кроків, не шукаючи легких шляхів вирішення проблем, та не замовчувати факти корупції». Іван Олександрович закликав молодих людей «бути чесними передусім самим зі собою, не боятися протистояти цим вчинкам» та, користуючись «Телефоном довіри»,  що постійно діє на період сесій, повідомляти про виникнення таких прецедентів.  «Своєю чергою, під час зустрічей зі завідувачами кафедр, деканами та їхніми заступниками ми також обговорюємо антикорупційні стратегії», – додав Іван Вакарчук.

Під час зустрічі Ректор відзначив доброчинні акції та волонтерську діяльність студентів Університету: «До свята Миколая багато факультетів проводять різні заходи: поїздки в сиротинці, школи-інтернати, притулки, надаючи дітям матеріальну допомогу та влаштовують їм справжні свята».

Проректор з науково-педагогічної роботи Звенислова Мамчур розповіла, що минулоріч було започатковано проведення загальноуніверситетського благодійного заходу до Дня Святого Миколая – концерт «Мистецтво заради добра», у якому беруть участь викладачі і працівники Університету. У рамках концерту проводиться аукціон, лотами якого, як правило, є творчі роботи вихованців обраного для відвідин інтернату чи сиротинцю. Усі зібрані кошти передають на закупівлю необхідного обладнання для першочергових потреб дітей. Цього року організатори планують відвідати  школу-інтернат для дітей із вадами органів слуху, що у с. Підкамінь Бродівського району Львівської області. Звенислава Ігорівна запросила студентів долучитися до запланованих заходів, а також творити нові власні проекти.

На завершення Ректор Університету подякував студентам за зустріч, ще раз привітав зі святом і побажав залишатися «гарними, мудрими та щасливими».


Поділіться з друзями:   

Останні новини