У ЛНУ ім.І Франка студентська молодь обговорила проблему безробіття

На факультеті міжнародних відносин Львівського національного університету продовжує роботу VВсеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні реалії очима молоді».


Щорічним організатором якої є ГО Центр «Молода дипломатія» при факультеті міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка. Географія заходу достатньо широка, адже учасники прибули з п’яти ВНЗ України – Львівського національного університету імені Івана Франка, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Запорізького національного університету, Тернопільського національного економічного університету й Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, повідомляє прес служба ЛНУ.

15 листопада 2012 року відбулося обговорення актуальних для суспільства проблемних питань міграції, безробіття, корупції, расизму, смертної кари, «чорного ринку» та «світової теорії змов». Модератор заходу – Президент ГО Центру «Молода Дипломатія» Максим Детинченко.

Бурхливе обговорення викликали доповіді учасників, присвячені проблемі безробіття, яка є резонансною з огляду на те, що значна частина молодих людей після закінчення вишу не може працевлаштуватися. Студентка Тернопільського національного економічного університету Лілія Попкова наголосила на тому, що молодь повинна відстоювати своє право працювати: «Ми повинні організовувати певні заходи, аби стимулювати владу до того, щоб на нас звертали увагу й давали нам можливість гідно працевлаштуватися». Із доповіддю також виступила студентка факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені  Івана Франка Анастасія Крохіна, яка проаналізувала проблемну ситуацію не лише в Україні, а й у країнах ЄС, запропонувавши можливі способи боротьби з безробіттям.

Доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри європейського права, заступник деканаз навчально-виховної роботи Михайло Микієвич подякував доповідачам за ґрунтовні повідомлення, закцентувавшина тому, що «учасники цієї конференції не зіткнуться з проблемою безробіття й обов’язково знайдуть перспективну роботу». Михайло Миколайович додав: «Студенти, які вчаться і готують наукові доповіді не заради позитивних оцінок, а заради продуктивного обміну думками, безробітними не будуть, адже ці люди працюють на позитивний результат».

Серед думок, що пролунали в ході дискусії, були цікаві роздуми молодих людей щодо згаданої проблеми. Відтак, студенти припустили, що до зайнятості населення варто підходити й зі психологічного боку, застосовуючи мотивацію до праці, як один зі способів боротьби з безробіттям. Віце-президент з питань зовнішньої політикиГО Центру «Молода Дипломатія» Марат Сахов наголосив на тому, що українські вчені не повинні виїздити за кордон, а творити науку тут, в Україні, ставати науковцями світового рівня і формувати позитивний імідж держави. Марат Сахов заакцентував увагу на потребі боротьби з корупцією, аби дати шанс розумним і перспективним випускникам вишів самостійно влаштовуватися на роботу.

Нагадаємо, що вчора, 14 листопада 2012 року, учасники конференціїознайомилися зі структурою, науковими доробками  та студентським життям п’яти ВНЗ України. Студенти провідних вишів Львова, Харкова, Запоріжжя, Тернополя й Одеси ділилися досвідом організації навчального процесу та дозвілля. Окрім того, кожен із гостей розповів про історію творення навчального закладу, який представляє, та основні етапи його розвитку.

V Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні реалії очима молоді»триватиме на факультеті до 16 листопада 2012 року. Зауважимо, що завтра, 16 листопада 2012 року, учасники конференції порушать не менш важливі питання – проблеми ВІЛ СНІДУ, відносин між батьками та дітьми, ранніх шлюбів та небажаної вагітності, куріння, наркоманії й алкоголізму.


Поділіться з друзями:   

Останні новини