Відродження національних традицій: участь студентського самоврядування

4 січня 2013 року в Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося засідання круглого столу на тему: «Відродження національних традицій: участь студентського самоврядування».


Зустріч із делегацією студентів і викладачів Євпаторійського інституту соціальних наук Армянської філії Республіканського вищого навчального закладу «Кримський гуманітарний університет» (м. Ялта), Кримського університету культури, мистецтв та туризму відкрила проректор Звенислава Мамчур: «Ми радо вітаємо гостей з інших міст. Дякую, що вибрали саме Львів». Звенислава Ігорівна розповіла про організацію багатьох культурних та освітніх проектів спільно зі студентськими організаціями Університету:  «Спільно зі студентами ми проводимо багато акцій: День вишиванки, День української писемності…» й запросила гостей із Криму до подальшої співпраці, зокрема на рівні органів студентського самоврядування: «Важливо долучати студентів до мистецьких цінностей. Ми всі разом творимо нашу Україну як європейську країну».

З історією Університету, його структурою і традиціями ознайомив присутніх голова Студентського уряду Роман Яцикович. У його виступі йшлося про становлення та розвиток студентського самоврядування у ЛНУ ім. Івана Франка, його співпрацю з адміністрацією Університету, про створення й функціонування студентських рад на факультетах і в коледжах.

Студентки Ганна Ярошенко та Надія Резнець, які представляли Студентську раду Кримського університету культури, мистецтв та туризму, розповіли про зародження й початкову стадію роботи студентського самоврядування у Кримському університеті й зазначили, що метою їхнього візиту до Львівського університету передусім є «переймання досвіду».

«Львів – місто, яке об’єднує», –  підсумував зустріч професор, доктор педагогічних наук, директор Євпаторійського інституту соціальних наук  Республіканського вищого навчального закладу «Кримський гуманітарний університет» (м. Ялта) Олександр Ануфрієнко та запросив студентів Львівського національного університету імені Івана Франка на акції і конференції, які проводять вищі навчальні заклади Автономної Республіки Крим.

Чим живе Львівський університет, чим займаються студенти, як проводять вільний час –  про це та інше йшлося під час засідання круглого столу. Так, студенти поділилися думками й пропозиціями щодо покращання роботи студентського самоврядування, залучення й активізації молоді до культурного життя й розвитку  своєї альма-матер.

Зустріч львівських і кримських студентів завершилася підписанням угоди про співпрацю між студентським самоврядуванням згаданих  вище університетів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини