Студенти виступили проти законопроектів про вищу освіту

Учора більше сотні студентів взяли участь в акції протесту проти законопроекту про вищу освіту народних депутатів Ківалова і Калетника у Кабінету Міністрів.


Як повідомляє LB.ua, в руках у протестуючих були плакати з гаслами «Доступне, вільне, безкоштовне, всім і кожному освіту», «Законопроекту три - кидалово одне», «Азаров! Чи не кровосісь студентів!, «Стипендія = прожитковий мінімум». Студенти, переважно з Києво-Могилянської академії та Національного педагогічного університету ім. П.Драгоманова, скандували «Азарову освіта-як мертвому кобіта», «Азаров шахрай-освіту НЕ Займан», «Азаров в Кабміні - освіта в руїні», «За освіту і науку - відгриз чинушам руку».

Організаторами протестів виступили громадський рух «Відсіч», незалежна студентська профспілка «Пряма дія» та Фундація регіональних ініціатив.

«Ми сьогодні прийшли сюди, тому що Азаров, який обіцяв подати на затвердження парламенту законопроект, розроблений комісією за участю громадських організацій на чолі з ректором КПІ Згуровським, так цього і не зробив. Замість цього регіонали в парламенті, Ківалов, висунули свій законопроект, який за духом і суттю є братом-близнюком тих законопроектів від Табачника, які вже викликали масові студентські протести. Він знову возраждает корумпованою вступні іспити, в ньому закладені можливості відбирати стипендії у одних студентів, і підвищувати-«обраним» керівництвом університетів студентам. Ми закликаємо підтримати законопроект, підготовлений комісією на чолі з Згуровським »- заявила у своєму виступі координатор громадського руху« Відсіч »Катерина Чепура.

Замість з тим, представниця студентської профспілки «Пряма дія» Наталка Нешевец заявила, що «всі три законопроекти мають значні недоліки».


Поділіться з друзями:   

Останні новини