Активісти cтудентської профспілки КНУ ім.Т.Шевченка – за благоустрій міста

Для багатьох українців субота вважається «червоним днем» календаря, тобто вихідним.


Проте для активних та енергійних членів студентської профспілкової асоціації міста Києва, які представляють провідні вищі навчальні заклади столиці, сонячний і теплий ранок суботи 20 квітня розпочався з озеленення Дарницького району, повідомляє прес-служба КНУ ім. Т.Шевченка.

Так, у парку «Позняки» студенти під керівництвом голови Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександра Яцуня, голови Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації Сергія Вітковського, директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Оксани Добровольської висадили 70 саджанців гостролистих кленів.

«Після затяжної зими накопичилося дуже багато сміття. Комунальні служби в робочому режимі прибирають парк, але сьогодні до нас долучилася молодь. І нам приємно, що освітяни Києва виявили бажання посадити дерева і прибрати парк «Позняки», – сказав Сергій Вітковський. Також він подякував усім волонтерам за допомогу та зазначив, що починаючи з травня у парку працюватиме «Фонтан закоханих».
Активісти садили дерева за спеціальною технологією. Спочатку викопували ямки, виміряли відстань між ними, щоб забезпечити між ними рівні інтервали, а потім ставили саджанці в землю. Після того поливали їх водою та присипали землею.

«Всі виші міста Києва представлені тут кращими студентами – нашими профспілковими активістами. І нехай сьогодні – це лише студентська алея, завтра – цілий парк, а післязавтра – студентське містечко. А зовсім скоро студенти будуть оберігати та примножувати історичну спадщину Києва», – сказав ОлександрЯцунь.

Серед представників від Профспілкової організації Київського національного університету імені Тараса Шевченка заступник голови профкому по роботі зі студентами В’ячеслав Шамрай і голови студентських профбюро факультетів та інститутів.
Директор Департаменту освіти і науки розповіла: «Сьогодні продовжується київська толока. У цей чудовий день у молодому районі столиці студентство садить дерева, щоб створити алею для майбутнього покоління. Адже через декілька років їм, напевно, буде приємно сказати своїм дітям та онукам, що саме вони посадили ці дерева».


Поділіться з друзями:   

Останні новини