Візит президент УАСС у Кривий Ріг змусив студенство замислитись над своїм майбутнім

“Дорогу осилит идущий” - саме під таким девізом у Кривому Розі розпочали першу в місті Школу молодіжного лідерства у вищому навчальному закладі.


Його ініціатори - проспілкова організації Криворізького педагогічного інститут Криворізького національного університету, керівництво вишу та студентський клуб, повідомляє прес-служба Української асоціації студентського самоврядування.

“Школа молодіжного лідерства у педагогічному інституті - це обкатка формату. Врахуємо усі помилки і недоліки”, - говорить голова профспілковго комітету Людмила Бурман

“Якби така школа існувала у моєму студентстві… Мені б хотілось щоб мене навчили відповідальності, любові до своєї альма-матер”, - зізнається директор КПІ, проректор КНУ, професор Ярослав Шрамко.

В якості одного зі спікерів-тренерів Школи з великими сподівання запросили давніх партнерів навчального закладу - Українську асоціацію студентського самоврядування, а саме Президента УАСС - Єлизавету Щепетильникову.

18 дівчат, обраних на школу молодіжного лідерства педагогічного інституту за вмотивованими анкетами виправдали надії тренерки: “Дівчата не є на сьогодні ані фактичними, ані формальними лідерами студентського самоврядування на своїх факультетах. Тим не менш, я побачила в їх очах наявність думок, наявність ідей. Протягом кількох годин я відчула, що вміння критично мислити теж властиве цим чарівним студенткам. Впевнена кожну них чекає цікаве майбутнє й сподіваюся нам вдасться ще з ними поспівпрацювати!”. У студенток же (переважна більшість - першокурсниці прим.від авт.) залишились подвійні враження від тренінгу пані Щепетильникої. Учасниця школи Ірина говорить: “Ліза надала чимало корисної інформації про діяльність лідерів на різних рівнях ОСС. Щоправда, нам лишається досконало переосмислити все сказане Лізою, і вже самостійно вирішити як набуті знання правильно застосувати.”

В рамках візиту до міста, Єлизавета провела іще одну зустріч зі студентством Кривого Рогу. На конференції, організованій Студентською радою Педінституту, президент Асоціації мала слово не лише з промовою щодо колективних звершень організації, а й мала невеличку полеміку з найактивнішими представниками культурного та спортивного студентського руху КПІ.

“Подібні зустрічі необхідні для розширення кругозору, для розуміння чим ми вже завтра можемо бути корисними спочатку у своєму середовищі - студентському, а пізніше і всьому суспільству. Тепер нам є над чим думати. Думати треба швидко”, - Інна,студентка КПІ.

По завершенню візиту в Кривий Ріг президент УАСС заявила: “В нас вже є нові спільні плани разом із Криворізьким педагогічним інститутом. Сподіваюся,  що до кінця календарного року зможемо розповісти них детальніше”.


Поділіться з друзями:   

Останні новини