Молоді українці з різних країн зустрілися на тренінгу в Німеччині

З 15 до 24 листопада 2013 року у м. Мюнхенi, Німеччина на запрошення Союзу українських студентів Німеччини (СУСН) представники молодіжних організацій взяли участь у тренінгу на тему "Capacity building of young immigrants for better participation in community life".


Україну на заході представили активісти Української асоцiацiї студентського самоврядування (УАСС). До участі були запрошені представники молодіжних організацій української діаспори з Грузії, Болгарії, Латвії, Чехії, Сербії та Російської Федерації.

Тренінг був спрямований на посилення можливості молодих іммігрантів брати активну участь у громадському житті як на рівні громади, так й на європейському рівні. Кожна організація представила молодіжну політику своєї держави, презентувала свою діяльність та отримала можливість налагодити контакти з іншими учасниками для подальшої співпраці.

Основна увага під час тренінгу приділялась формуванню навичок активної участі в житті громади та управлінню молодіжними проектами. Висвітлені також сфери, що безпосередньо пов’язані з проектним менеджментом, європейським громадянством, участю та залученням молоді, критеріями якості проектів, міграцією. Європейський вимір методів неформальної освіти сприяв налагодженню міжкультурного діалогу між учасниками.

Мирослав Гочак, тренер проекту, голова Світового конгресу українських молодіжних організацій: «Це був один з тих проектів, де за мету ставилось об’єднання української молоді з європейських та партнерських країн. До кожного з них ми залучаємо молодіжну організацію з України, цього разу ми працюємо з Українською асоціацією студентського самоврядування. Ми побачили потребу в інформуванні молоді діаспори про існування різних проектів, грантів для отримання фінансів на реалізацію певних проектів, заходів, тренінгів, молодіжних обмінів, що направлені на підтримання міжкультурних зв’язків, залучення молоді, її розвитку, розбудови демократичного суспільства та активної громадянскьої позиції. Такі заходи за своєю суттю та методологією відповідаю пріорітетам програми «Молодь в дії». Тобто, наразі це тренінги на різну тематику з широким спектром включених питань, наприклад, питання проектного менеджменту, історії міграції, молодіжного руху у діаспорі. Я вважаю, що тренінг пройшов успішно і проект вдалось реалізувати, хоча про це ми зможемо сказати лише згодом, коли отримаємо його продовження у вигляді декількох реалізованих проектів від наших учасників.»

Арсен Козарів, учасник проекту з України, зазначає, - «Отримавши можливість поспілкуватися з представниками молоді української діаспори я зрозумів, що закордонне українство дійсно продовжує плекати наші національні традиції. Це розвиває почуття гордості, що я – українець. Напрацьовані ідеї проектів є дуже цікавими, особливо захід надихнув мене до того, аби показати іншим молодим українцям, студентам що діаспора зберігає наш національний дух».

За результатами тренінгу представники УАСС розробили ідеї проектів та започаткували нові партнерства, котрі в подальшому будуть активно розвивати.

За інформацією прес-служби УАСС


Поділіться з друзями:   

Останні новини