Львівські виші задекларували свою підтримку студентству

Керівництво львівських вишів відкрито задекларувало свою підтримку студентству. Відповідну заяву було напрацьовано 23 листопада під час наради у Львівській обласній раді.


Основними питаннями, які обговорила університетська спільнота, стали підтримка студентів у їхній діяльності, убезпечення від можливих провокацій та організація відпрацювань пропущених занять, повідомляє прес-служба Львівської облради.

«У наших студентів яскраво виражений свободолюбивий характер. Не чекаючи на реакцію політиків, не чекаючи на підказки, вони ще позавчора ввечері вийшли на вулиці міста з протестом проти заяв Кабміну. Я переконаний, що та хвиля незгоди, яку підняли студенти у Львові, розійдеться по всій Україні. Проте не можуть не хвилювати заяви у медіа про тиск, який нібито чинить на студентів керівництво їхніх вишів», – сказав голова облради.

Ректори та проректори львівських вишів одноголосновисловили своюпідтримку студентськійспільноті. Перший проректор Українського католицького університету Тарас Добкозауважив: «Якщо сьогодні ми не підтримаємо студентів у їхніх ініціативах, то завтра вони ризикують стати ще одним втраченим поколінням. А ми не можемо цього допустити».

На зустрічі з керівництвом вищих навчальних закладів були присутні представники Львівського національного університету імені Івана Франка, зокрема перший проректор Василь Височанський, проректор Звенислава Мамчур і студент географічного факультету Андрій Мичко. Звенислава Ігорівна запропонувала ректоратам відкрито оголосити про підтримку студентів у їхніх прагненнях, встановити графік відпрацювань пропущених занять і запровадити чіткий облік тих, хто бере участь у Євромайдані в Києві, Львові чи інших містах.

У результаті зустрічі керівники вишів напрацювали варіант колективного звернення, в якому відкрито задекларували свою підтримку та сприяння студентам Львова.


Поділіться з друзями:   

Останні новини