Ректори вишів залякують студентів з Євромайдану допитами в прокуратурі

Ректори вищих навчальних закладів залякують студентами допитами прокуратури через пропуски занять.


Про це в середу, 4 грудня, зі сцени на Майдані Незалежності в Києві повідомила співачка Руслана, передає НБН.

«У нас є інформація, що студентів змушують повернутися на заняття, а інакше їх будуть викликати на допити в прокуратуру. Я хочу закликати вас не боятися нічого. Майдан – це найзахищеніше місце на сьогоднішній день», – сказала Руслана.

Крім того, вона повідомила, що станом на 15:30 в Жовтневому палаці, де влаштований пункт відпочинку для учасників Євромайдану, закінчилися запаси їжі.

Як повідомлялось раніше, представники Генеральної прокуратури заявили, що інформація поширена у ЗМІ про збір Генпрокуратурою даних про студентів, що беруть участь в акціях протесту, не відповідають дійсності.

Нагадаємо, у ряді ЗМІ був оприлюднений документ, у якому Генпрокуратура нібито вимагає надати дані щодо брали участь у протестних акціях студентах і викладачах вишів.

Численні акції протесту проти розгону мирної акції в Києві в ніч на 30 листопада проходять по всій Україні. За даними МВС, акції зібрали 1,6 мільйона осіб – безпрецедентна кількість за всю історію Незалежної України.

Як повідомляв НБН, в середу на Майдані Незалежності в Києві зібралося більше 5 тисяч прихильників Євроінтеграції. Також з ранку 4 грудня тисячі мітингувальників заблокували будівлю Кабінету міністрів. Вони перекрили центральний вхід і в'їзд в будівлю з боку вулиці Грушевського.


Поділіться з друзями:   

Останні новини