Волонтери Сумського державного університету подарували свято вихованцям школи-інтернату

10 грудня студенти-волонтери СумДУ, у тому числі іноземні, відвідали з яскравою концертною програмою Штепівську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат Лебединського району.


Керівник волонтерського руху Сумського державного університету Світлана Недбай зазначила, що студенти регулярно відвідують інтернатні заклади області. З її слів, нині волонтерська організація СумДУ налічує понад 80 студентів – майбутніх інженерів, перекладачів, юристів, журналістів, економістів тощо. Щорічно вона поповнюється першокурсниками, повідомляє прес-служба університету.

«Студенти Сумського державного університету роблять добру справу. Спілкування з гостями піднімає дітям настрій, позитивно впливає на навчальний процес в цілому. Малеча з нетерпінням чекає на нові зустрічі», – акцентувала заступник директора школи-інтерната з навчальної роботи Любов Анцифрова.

«Зробити маленьке добро – в наших силах. Приємно, що кількість небайдужих студентів зростає. У ролі волонтера відчуваю, що роблю щось корисне для суспільства. Завдяки участі у волонтерському русі розвиваю організаторські здібності, отримую досвід спілкування з новими людьми», – наголосила голова студентської волонтерської організації СумДУ Анна Микитенко.

Поділилася враженнями і першокурсниця Валерія Гармаш: «Сьогодні – моя третя акція як волонтера СумДУ. Із задоволенням дарую дітям гарний настрій. Вони привітні, залюбки йдуть на контакт. З перших днів в університеті переконалася, наскільки насичена позанавчальна сфера: волонтерська робота, творче життя».

Вихованці школи-інтернату охоче переглядали вокальні та хореографічні номери,  брали участь в іграх. Окрім того, вони розповідали вірші, співали пісні, водили хороводи, танцювали. На благодійні кошти, зібрані в університеті та гуртожитках СумДУ, волонтери подарували їм подарунки – іграшки, пазли, мандарини.

«Сподобалося все. Найбільше запам’яталися танці», – розповіла восьмирічна Люда. А десятирічний Вова із захопленням згадував запальні пісні і те, як він підспівував волонтерам.

Нагадаємо, активісти Сумського державного університету знані не лише в Сумській області, а й далеко за її межами. Вони мають чисельні грамоти і подяки, у тому числі міжнародного зразка. Волонтери СумДУ тісно співпрацюють зі студентським профкомом, студректоратом, студмістечком, державними структурами, Клінікою, дружньою до молоді, Сумським обласним товариством Червоного Хреста тощо. Силами волонтерів щорічно проводяться  акції «Серце-дитині», «Допоможемо сільським школам», «Наш вибір – наше майбутнє», «СумДУ за чисте місто», «Милосердя», «Від серця до серця», «Цукерка замість цигарки», «Благодійна ялинка», «СНІДу-НІ! Наркотикам-НІ!», «Подаруй усмішку дітям».


Поділіться з друзями:   

Останні новини