Польща готова прийняти українських студентів, яких виключать через Євромайдан

Якщо через участь у Євромайдані в Україні з вищих навчальних закладів виключать студентів, то Польща готова надати 50 стипендій для навчання їх у польських університетах.


Про це повідомила міністр науки Польщі Лена Коларська-Бобіньська, передає ipress.ua.

"Хочемо дати серйозну підтримку студентам із України. Ці стипендії фондує уряд, щоб, окрім місця навчання, студенти можуть отримати ще й допомогу фінансову", - пояснила міністр.

Вона також повідомила, що ці стипендії призначені для тих студентів, яких виключать із університетів, або ж хто матиме серйозні проблеми через свою участь у Євромайдані.

Наразі ще не відомо які саме польські ВНЗ йде мова.

"Поки зарано про це говорити, бо не знаємо, чи такі виключення будуть", - пояснила Коларська-Бобіньська.

Вона також наголосила на необхідності вийти на підписання двосторонніх договорів між українськими і польськими університетами.

Зауважимо, що Польща вже практикує навчання студентів з-за кордону через політичні мотиви. 2013 року вона заявила, що у країні можуть навчатись студенти з Білорусі, який викинули із білоруських вишів через політичні причини.

Нагадаємо, раніше студенти низки українських вишів оголосили страйк на підтримку євроінтеграційного курсу України. Так, Києво-Могилянська академія оголосила мобілізацію студентів, щоб вирушити на Майдан Незалежності, а Український католицький університет оголосив громадянську непокору президентові та його уряду.


Поділіться з друзями:   

Останні новини