Студенти НТУ «ХПІ» розповіли школярам про ініційовану ними соціально-екологічну акцію

В новорічні свята команда із Студентського самоврядування «Студентський альянс» НТУ «ХПІ», яка на початку цього року ініціювала соціально-екологічну акцію «Кришкін дім», відвідала Малинівську загальноосвітню школу 1-3 ступенів.


Вона провела для учнів семінар в ігровій формі, присвячений екології, зокрема, проблемі сортування та переробки сміття, і передала дітям книги, придбані на отримані за рахунок проведення акції кошти, повідомляє прес-служба університету.

Поїздка в цю школу була для студентів не першою - навесні вони вже зустрічалися з учнями, знайомили їх з акцією «Кришкін дім». Політехніки також провели для дітей вступний семінар, на якому розповіли їм про важливість дбайливого ставлення до навколишнього середовища та сортування, переробки та вторинного використання сміття.

Під час другої поїздки школярі вже самі розповідали студентам НТУ «ХПІ», що вони знають про екологію, сортування сміття і про те, як вони провели рік. Після семінару в фонд шкільної бібліотеки були передані книги, придбані за отримані від здачі кришечок кошти. У бібліотеку надійшли нові дитячі енциклопедії та художні книги українських видавництв.

Восени в цій же школі проходила акція по збору макулатури. Школярам вдалося зібрати понад півтори тони паперу. На отримані гроші були куплені підручники.

Команда студентів зазначила, що дуже рада збільшенню бажання школярів піклуватися про довкілля та їх розумінню, що відходи, які зазвичай викидаються, можуть бути корисними і використовуватися після переробки.

«Кришкін дім» - соціально-екологічна кампанія, ініційована студентами НТУ «ХПІ» на початку 2013 року. Вона націлена на привертання уваги громадськості до проблеми сміття, сортування та вторинної переробки відходів, а також пошуку варіантів її вирішення. В рамках кампанії проводилася акція по збору пластикових кришечок від пляшок в громадських установах Харкова і області. За отримані від продажу кришечок кошти планувалося придбати навчальну літературу для шкіл.


Поділіться з друзями:   

Останні новини