У Херсоні студенти місцевого вишу підрізали трьох міліціонерів

Стан двох з них є тяжким, одному з оперативників видалено селезінку. Третій правоохоронець отримав ножові поранення в коліно та плече.


Міліція затримала осіб, які скоїли злочин. Усі затримані є активними та радикально налаштованими учасниками акцій протесту – так званого «євромайдану» в Херсоні. Їхні дії кваліфіковані як замах на вчинення умисного вбивства.

27 січня о 20-й годині до чергової частини УМВС України в Херсонській області надійшло повідомлення про те, що в місті Херсоні на розі вул. Кулика та Миру невідомі особи спричинили тілесні ушкодження двом громадянам.

На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група. Члени групи з’ясували, що кілька молодиків нанесли ножові поранення трьом працівникам Управління карного розшуку обласного УМВС.

Міліціонери оперативно встановили та затримали осіб, які скоїли тяжкий злочин. Усі вони – студенти одного з вишів Херсону. Як виявилося, усі затримані є активними та радикально налаштованими учасниками акцій протесту – так званого «євромайдану» в Херсоні.

Тим часом двоє поранених працівників міліції знаходяться у реанімаційному відділенні  лікарні. Стан обох тяжкий. В одного правоохоронця – проникаюче поранення в грудну клітину, іншому лікарі видалили селезінку. Третій правоохоронець отримав  поранення в коліно та плече, йому медична допомога надана без госпіталізації.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.15 (Замах на злочин) та ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За вчинення цього злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Наразі тривають слідчі дії з метою встановлення мотивів скоєння злочину, повідомляє прес-служба МВС.


Поділіться з друзями:   

Останні новини