Студентська рада м. Києва закликає припинити розкол в Україні

Свою заяву рада опублікувала на своєму офіційному сайті під заголовком "Заява студентів-патріотів України".


Ми, керівники органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів та студентські колективи, висловлюючи співчуття у зв’язку із загибеллю студентів та громадян України, звертаємося до Верховної Ради України із цією заявою та закликаємо усіх посадових осіб, від яких сьогодні залежать доля і майбутнє України, забезпечити нормальне функціонування та життєздатність нашої Держави, не допустити її розколу.

Ми вважаємо, що зміна політичної системи України не повинна негативно впливати на:

  • діяльність фінансових та банківських установ;
  • діяльність правоохоронних органів, судів та закладів охорони здоров’я;
  • бюджетну дисципліну, особливо у частині забезпечення надходжень до Державного та місцевого бюджетів від податків, акцизів та зборів;
  • здійснення Державою своїх соціальних зобов’язань перед найменш захищеними верствами населення;
  • виконання Україною своїх зовнішніх зобов’язань, особливо у частині дотримання прав людини у межах міжнародних угод, укладених у рамках ООН та Ради Європи.

З цією метою вважаємо за необхідне, щоб у найближчий час на всіх рівнях у межах Конституції та Законів України була забезпечена робота усіх органів центральної та місцевої влади.

Перезавантеження політичної системи та самої влади не повинно мати негативних наслідків для соціально-економічного стану життя українців.

Ми закликаємо усіх студентів до моменту остаточного вирішення усіх питань, пов’язаних зі зміною політичної системи, зберігати тверезий розум, виконувати свої академічні обов’язки та берегти своє життя і здоров’я. Навчальний процес повинен відбуватися у звичному режимі.

Від нас сьогодні залежить цілісність та майбутнє України. Залишаймося патріотами нашої Батьківщини!

Ця заява відкрита для приєднання до неї керівників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів, очільників студентських профспілок та громадських організацій.

Студентська рада м. Києва


Поділіться з друзями:   

Останні новини