Студенти Київського національного лінгвістичного університету прийшли до ректора з ультиматумом

Резолюція студентів Київського національного лінгвістичного університету щодо усунення ректора Васька Р.В. з посади.


Ми, студенти Київського національного лінгвістичного університету, висловлюємо співчуття родинам загиблих героїв Майдану та глибокий жаль з приводу їх загибелі.

Ми вітаємо позитивні зрушення, що відбулись в Україні протягом останніх днів, у тому числі відсторонення Віктора Януковича та Дмитра Табачника від виконання обов’язків. Також студенти підтримують консолідовані вимоги щодо усунення Євгена Суліми від виконання обов’язків, погодження кандидатури нового Міністра освіти і науки зі студентами, що виступили за докорінне реформування системи освіти, прийняття законопроекту «про вищу освіту» групи Згуровського та проведення повного аудиту діяльності Міністерства незалежними фахівцями.

Продовжуючи позитивну динаміку змін в Україні ми рішуче висловлюємо позицію, що має бути проведено люстрацію всіх посадовців, які причетні до діяльності злочинців у владі, тісній співпраці з особами, причетними до корупційних схем.

Зважаючи на те, що ректор Київського національного лінгвістичного університету систематично здійснював залякування студентів, особливо після початку масових протестів на Майдані, видавав неправомірні накази про недопущення студентів до екзаменаційної сесії, вирішував питання про відрахування студентів з університету у зв’язку з участю в акціях Євромайдану, тісно співпрацював із Дмитром Табачником і Євгеном Сулимою щодо діяльності студентів-активістів, вважаємо, що ця особа не може надалі займати посаду ректора університету. Останньою краплею у чаші цинізму стало призначення державної атестаційної комісії у період гострого протистояння на майдані і відстрілу мирних громадян на вулицях міста Києва.

У зв’язку з цим, вимагаємо звільнення Васька Р.В. з посади ректора Київського національного лінгвістичного університету України та недопущення його надалі до зайняття посад в освітній сфері.

Студентська координаційна рада


Поділіться з друзями:   

Останні новини