Студенти просять Святослава Вакарчука йти у президенти

Студенти-журналісти ЛНУ ім. Івана Франка написали відкритий лист-звернення до лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука, у якому вони закликають співака «повести за собою країну» і балотуватись на пост президента України.


Раніше з подібною ініціативою виступали представники студентського середовища Києва та Запоріжжя, повідомляє ZAXID.NET.

«Кожні п'ять років молодь обманювалася, думаючи, що новий президент буде кращим за попереднього. В результаті чергового розчарування молодь відмовлялася йти на вибори: адже краще все одно не буде. Зараз наше покоління заплатило за майбутнє кров'ю, ­– йдеться у студентському листі, який є у розпорядженні ZAXID.NET. – Ми не хочемо здаватись без бою і пропонуємо Вам повести за собою Країну – стати її Президентом. У час Революції Гідності саме до Вас дослуховувався і Схід, і Захід Країни. Ми бачимо, що Ви здатні об’єднати Україну. А ми зараз цього найбільше потребуємо».

Студенти нагадують, що в нелегкі часи Чехію врятував драматург та есеїст Вацлав Гавел, одним з найвидатніших президентів США був актор Рональд Рейган, а першим президентом демократичної Польщі був електрик за фахом та громадський діяч Лех Валенса.

«Ми пам’ятаємо Ваш сміливий вчинок, коли Ви пішли з політики, бо тоді неможливо було змінити систему і бути політиком з незаплямованим ім’ям (у вересні 2011 року Вакарчук, який на той час був депутатом ВР від НУНС, склав з себе депутатські повноваження, - ред.). А зараз – саме той час, коли систему можуть зламати сильні духом люди», – підсумовують студенти.

Нагадаємо, студенти Київського політехнічного інституту під час зустрічі з лідером гурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком 13 березня заявили, що хотіли б бачити саме його президентом України. Сам Святослав Вакарчук зазначив, що готовий взяти на себе відповідальність за долю країни, але поки не готовий відповісти, чи піде у президенти.

Пізніше з відкритим листом до Святослава Вакарчука звернулись студенти-журналісти Запорізького національного університету.


Поділіться з друзями:   

Останні новини