Студентів з Криму приймають у Львові за спрощеною системою та надають гуртожитки

У львівських вишах уже понад місяць навчаються студенти, які переїхали до Львова з Криму. Їх розподілили за спеціальностями у різні університети та коледжі за спрощеною системою зарахування у навчальні заклади. Новоприбулі прийомом задоволені.


Так, лави студентів Львівського національний медичний університет ім. Д. Галицького уже поповнили 106 кримських спудеїв. Вони навчаються на лікувальній справі, педіатрії та стоматології. Всі, хто на батьківщині навчався на бюджетній формі, автоматично отримали стипендію і у Львові, повідомляє телеканал ZIK.

«Система переводу –  проста: студенти приїжджають і відразу на наступний день ідуть на заняття. У нас подають документи в приймальну комісію, а через день-два видається наказ на переведення студента до нашого університету», – пояснив декан медичного факультету №1 Львівського національного медичного університету Богдан Дибас.

За словами кримської студентки Єлизавети Олисько, її та інших гостей з Криму у Львові прийняли добре: «Нам надали гуртожиток, дуже добре до нас поставились всі оточуючі: і викладачі, і деканат».

У свою чергу викладачі раді поповненню, адже нові студенти мають добрий рівень знань.

«Приїхали дуже здібні діти, які мають високі бали в попередніх оцінках. Ще жодному «трійку» не поставила, лише «чотири» і «п’ять»», – ділиться враженнями викладач Львівського національного медичного університету Наталія Кашлюк.

Тим часом майбутні філологи та географи із Криму подалися до ЛНУ ім. І. Франка. Тут процедура зарахування до львівського вишу ще не завершилася, тож стипендій новоприбулі наразі не отримують.

«Студент подає залікову книжку або її копію, паспорт, а приймальна комісія встановлює  академрізницю, але до навчання вони вже допущені. Нових студентів забезпечують гуртожитком», – розповів проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУ Роман Крохмальний.

Як і в медичному університеті, так у ЛНУ ім. І. Франка студенти з Криму задоволені прийомом і  повертатися додому поки не збираються.

До слова, львівські виші готові і надалі приймати студентів із півострова.


Поділіться з друзями:   

Останні новини