Петро Колодій просить міністра освіти і науки допомогти студентам з Криму

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій звернувся до міністра освіти і науки України Сергія Квіта з проханням вирішити проблеми з оплатою за навчання студентів, які перевелися у вищі навчальні заклади Львівщини з Автономної Республіки Крим.


"У зв'язку з подіями в Автономній Республіці Крим, 2 березня 2014 року на екстреному засіданні сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до жителів Криму, в якому від імені громади Львівщини запросили своїх співвітчизників приїжджати на Львівщину для тимчасового проживання.

На запрошення депутатського корпусу відгукнулися і студенти, котрі виявили бажання продовжувати навчання у вищих навчальних закладах Львова. Такі студенти успішно склали академічну різницю, однак оплату за навчання, що вони здійснили в банківських установах АР Крим, не приймають у львівських вишах як належне підтвердження оплати. З огляду на це студентів, які навчаються на контрактній основі, можуть не допустити до складання іспитів під час сесії.

Пане Міністре! Просимо Вас звернути особливу увагу на вищезазначену проблему та вжити вичерпних заходів для позитивного її вирішення", - йдеться листі.


Поділіться з друзями:   

Останні новини