Відбувся круглий стіл «Моделі участі студентського самоврядування у формуванні та реалізації державної політики»

3-4 червня 2014 року в м. Київ Українською асоціацією студентського самоврядування було проведено круглий стіл «Моделі участі студентського самоврядування у формуванні та реалізації державної політики».


Захід відбувся за підтримки Міністерства освіти і науки України та Київського університету ім. Бориса Грінченка, а його учасниками стали представники органів студентського самоврядування більше половини областей України.

Під час круглого столу студентські лідери обговорили питання реформування системи вищої освіти та молодіжної політики, моделі участі студентів у підвищенні якості вищої освіти, розвиток навичок активістів студентського самоврядування для компетентної участі та рівень виконання діючого законодавства в галузі вищої освіти. Дискусія виявила поширеність зловживань з боку керівництва вищих навчальних закладів та не виконання норм діючого Закону України «Про вищу освіту», зокрема в питаннях прав органів студентського самоврядування.

В рамках круглого столу представники органів студентського самоврядування та студентських організацій зустрілися з Юрієм Юзичем, представником Міністерства молоді і спорту України, який поділився ідеями щодо розвитку молодіжної політики та можливостями участі студентського самоврядування в її формуванні та реалізації. Пізніше учасники обговорили ідеї співпраці з Міністром молоді і спорту Дмитром Булатовим.

За результатами обговорення студенти прийняли звернення до Верховної Ради України із закликом якомога швидше прийняти нову редакцію Закону України «Про вищу освіту», а також вирішили звернутися від УАСС до Міністерства освіти і науки України та керівників вищих навчальних закладів з метою термінового виправлення у вишах порушень діючого законодавства про вищу освіти, щодо прав студентського самоврядування.


Поділіться з друзями:   

Останні новини