Cтудентам щороку треба буде підтверджувати право на відстрочку від призову на строкову військову службу

Призовники, яким надано відстрочку від призову на строкову військову службу, зобов’язані щороку до 1 жовтня подавати у районні (міські) військові комісаріати документи, що підтверджують їх право на відстрочку.


Міністерство освіти і науки вважає за можливе видавати документи, що підтверджують право на відстрочку також студентам вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей, які були тимчасово допущені до навчання у ВНЗ інших регіонів України, згідно з вимогами розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2014 р. №785-р «Деякі питання організації 2014/15 навчального року в навчальних закладах, що розташовані у Донецькій і Луганській областях».

Зазначимо, що відповідно до статті 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються, крім іншого, у вищих навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня (Лист МОН № 1/9-454 від 09.09.2014).


Поділіться з друзями:   

Останні новини