ОПОРА нагадує факти хабарництва міністру

Громадянська мережа ОПОРА хоче нагадати міністрові Дмитрові Табачнику, який заявив про відсутність зафіксованих фактів хабарництва під час вступної кампанії 2011, що все ж інциденти мали місце і про них не варто забувати.


Нагадаємо, що 2 серпня, під час прес-конференції міністр запевнив громадськість у тому, що вступ до ВНЗ цьогоріч відбувся чесно й жодного випадку хабарництва виявлено не було. Зокрема, за словами пана Табачника "станом на 2 серпня жодного такого факту ні в міліцію, ні в службу безпеки, ні в органи податкової служби не надходило".

Громадянська мережа ОПОРА, яка проводить громадське спостереження за вступною кампанією до ВНЗ та активно слідкує за процесом зарахування абітурієнтів у областях України, звертає увагу на нещодавні повідомлення у засобах масової інформації, які суперечать заявам Міністра. Йдеться  в першу чергу про факт порушення кримінальної
справи прокуратурою Закарпатської області проти доцента Мукачівського державного університету
. Як вказано у повідомленні, викладача затримали 23 липня під час отримання хабара у розмірі 1000 доларів США для подальшої передачі коштів особі, що повинна була сприяти успішному складанню іспиту та вступу на заочну форму навчання .

Інший випадок зафіксовано у місті Дрогобич Львівської області. Як зазначено на місцевому інформаційному ресурсі, 19 липня під час отримання коштівзатримано завкафедрою Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. 750 євро мали теж допомогти абітурієнтові вступити на заочну форму навчання.

Окрім цього, у сусідній Тернопільській області за таке ж правопорушення затримано заступника директора Чортківського інституту підприємництва і бізнесу. Цього разу розмір хабара сягнув 2 тисяч доларів.

Громадянська мережа ОПОРА закликає МОНМолодьспорт більш ретельно ознайомити з непоодинокими фактами порушення кримінальних справ проти працівників вищих навчальних закладів у 2011 році за фактом отримання хабарів та вжити заходів щодо їх уникнення.


Поділіться з друзями:   

Останні новини