У Харківському політехнічному стартувала школа студентського телебачення

В НТУ «ХПІ» стартувала Школа студентського телебачення «ХПІ Online». Перші майстер-класи 28 і 29 жовтня вже провели директор ТРК «Ніка-Відео» Дмитро Головачов, а також генеральний директор ТОВ Телерадіокомпанія «Регіон» Сергій Гулевський.


Цей проект реалізується за підтримки Органу студентського самоврядування університету «Студентський Альянс» для студентів, які хочуть спробувати себе в телемистецтві, але не знають, з чого почати. Так журналісти, монтажери і оператори студентського телебачення, що працює понад 2 роки, прагнуть знайти в університеті нові таланти, які допоможуть розширити і розвинути проект.

Для участі в колі заявки подало понад 150 студентів НТУ «ХПІ» найрізноманітніших спеціальностей – від економістів до інженерів, ті, хто виявили інтерес і бажання спробувати себе в новій ролі. Єдиною умовою було пройти попередній відбір, приславши відеоролик власного виробництва. За підсумками було обрано 50 учасників.

Протягом двох тижнів з команда «ХПІ Оnline» знайомитиме учасників з особливостями роботи, теоретичними основами своєї діяльності. Весь потік учасників був розділений на дві секції: перша – відеомонтаж і операторське мистецтво, друга – власне, журналістика. А запрошені гості, провідні діячі теле- і кіномистецтва Харкова і України, проводитимуть для всіх студентів майстер-класи та знайомити їх зі своїм досвідом.

«Сучасна молодь каже, що не дивиться телевізор. Але це не зовсім так. Якщо не дивиться, то читає в Інтернеті, оскільки новини там такі ж, і джерела цих новин ті ж самі», – зауважив Сергій Гулевський.
Школа триватиме до 10 листопада. За її результатами кращі учасники будуть відібрані для роботи в студентському телебаченні НТУ «ХПІ», а в планах – розвинути «ХПІ Оnline» до загальнонаціонального рівня.


Поділіться з друзями:   

Останні новини