Студентські лідери обурені подіями в Могилянці

Студентські лідери обурені подіями в Могилянці і не воліють мовчати. Судячи із заяв колег Романа Потеряйка, представники органів студентського самоврядування  готові стати на захист Голови Студентської Колегії НаУКМА і не допустити неправомірного тиску на нього збоку адміністрації ВНЗ.


Аліна Худолій, Голова Ради студентів Академії муніципального управління, зокрема, називає збори Студентської Колегії НаУКМА від 7 серпня 2011 року неправомірними:

«Cтудентське самоврядування -  забезпечує захист прав й інтересів осіб, які навчаються у ВНЗ, й забезпечують участь студентів в управлінні вищим навчальним закладом. За що сьогодні і змагається наше студентство… На скільки нам всім відомо керівник органу студентського самоврядування обирається на загальних зборах студенства (Конференція) і не може бути усунений із своєї посади таємно без його відому, і повідомлений лише тоді, коли вибори вже відбулися. Ці норми встановлені для всіх ОСС ВНЗ, але, як виявляється, є винятки…

Нещодавно рішенням позачергового засідання Студентської Колегії НаУКМА від 7 серпня 2011 року Роман Потеряйко був усунутий з посади голови Студентської Колегії.

Виконуючим обов’язки голови СК призначений Віталій Билів.

Голоси розподілилися таким чином:

«за» - 4, «проти» -0, «утримався» - 1.

Згідно з Протоколом засідання, окрім усунення з посади,Романові Потеряйку «заборонено представляти позицію СК у відносинах з будь-якими державними і недержавними структурами».

А тепер ми, не беручи до уваги установчі документи, якими керується Студентська Колегія НаУКМА, звертаємось до Основного Закону нашої держави-Конституції України.

Згідно ст. 34, кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Нажаль, ця норма є відсутньою в Колегії Києво-Могилянської академії, адже з вище викладеного зрозуміло, як кажуть в народі: «Ініціатива підлягає покаранню» - що й трапилось з Романом Потеряйком, тобто особа, яка  прагне щось робити для свого ВУЗу – виявляється persona non grata!

Йдемо далі…Згідно ст. 32, ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя…Нажаль і ця норма не знаходить свого відображення у Студентській Колегії  НаУКМА, так як, чи є можливим розміщення недостовірної інформації в соціальних мережах про особу, про яку вона дізнається взагалі випадково…Що й трапилось, «зовсім випадково» з Романом…Виникає риторичне питання : «Чи дійсно це є збіг обставин, чи можливо добре продуманий план, щоб заради власної вигоди посісти керівну посаду в Колегії?». Якщо це дійсно другий варіант, то мені щиро шкода тих студентів, які сліпо вірять в такі неправомірні дії і всіляко їх підтримують…

І на останок, хотілося б зазначити ще одну статтю Конституції – ст. 68. Згідно якої, кожен  зобов’язаний неухильно додержуватись Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. З вище викладеного де юре  та де факто дуже відрізняється…

А головне!

НЕЗНАННЯ ЗАКОНІВ НЕ ЗВІЛЬНЯЄ ВІД ЮРИДИЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ!

ШАНОВНІ СТУДЕНТИ ЗАВЖДИ ПАМЯТАЙТЕ ЦЕ!», - зазначає Аліна Худолій, Голова Ради студентів Академії муніципального управління, Заступник Голови Асоціації керівників органів студентського самоврядування м. Києва у письмовому зверненні до своїх колег та студентів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини