Випускниця ЗакДУ підписала трудовий контракт із всесвітньою компанією Google

Закарпатський державний університет став успішним стартом для тисяч своїх випускників.


Одна із них – Антоніна Гончарова – нещодавно пройшла складний відбір та розпочала роботу у всесвітньо відомій компанії Google, пошукова система та інші сервіси якої стали незамінними для мільйонів людей.

Щоб отримати контракт (сьогодні Тоня працює в ірландському офісі компанії), довелося пройти чималий шлях. «Я дуже хотіла знайти хорошу роботу, а для цього працювала над наповненням свого резюме, -- розповідає дівчина. -- Брала участь у громадському житті, займалась волонтерством, а також інтенсивно вивчала іноземні мови. Згодом отримала пропозицію роботи на іноземному підприємстві в Ужгороді, але, дізнавшись про вакансію на Google, вирішила спробувати свої сили. Потрібно було пройти безліч інтерв’ю по телефону, написати кілька есе, подати розгорнуте резюме та список вивчених предметів і отриманих оцінок у моєму вузі. Увесь процес тривав майже півроку, а фінальна співбесіда відбулася у регіональному офісі Google в Москві». 

Під час фіналу Антоніні довелося упродовж трьох годин відповідати на запитання працівників компанії -- як українців, так і іноземців. Позитивом було те, що на роботу в компанію радо приймають молодих спеціалістів (не обов’язково зі стажем, але з виключно високою успішністю в університеті, академічними досягненнями, готовністю до роботи у міжнародній компанії). «Переконати роботодавців мені допоміг і досвід стажування в США, а також лідерські та комунікативні здібності, набуті ще під час навчання у ЗакДУ. За це я особливо вдячна своїм викладачам Є.В. Бевзюку, Ю.Ю. Гецку, С.А. Мишко та О.І. Свєженцевій.», -- каже Тоня.

Дублін, за словами дівчини, є вікторіанським містом вічної весни -- тут немає зими чи літа, завжди панує міжсезоння. Зате поруч – океанське узбережжя, а крім того, у мешканців ірландської столиці є безліч можливостей подорожувати та знайомитися з цікавими людьми з усього світу, тут значні перспективи кар’єрного росту, високі стандарти життя. Засмучує Тоню лише те, що працює далеко від дому, рідних, близьких.

«Навчаючись у ЗакДУ, я змогла не лише здобути вищу освіту, але й отримати чудові перспективи, адже мала змогу брати участь у наукових конкурсах, проектах, у студентському житті. У цьому ЗакДУ вигідно відрізняється від більш консервативних вузів. Ректор – професор Федір Ващук – завжди прислухається до побажань студентів і така співпраця сприяє успіху тих, хто справді має бажання вчитися і діяти. Вважаю, що мені пощастило навчатись у прогресивному вузі, з солідною базою високих технологій, європейським підходом до освітнього процесу. Університет навчив мене будувати ділові стосунки з людьми, ставити перед собою цілі і досягати їх. «Майбутнє за інтернетом та новими технологіями», - пам’ятаю, так казав наш ректор на лекціях ще на першому курсі, і його слова для мене справдились», -- каже Антоніна.

Прес-служба університету


Поділіться з друзями:   

Останні новини